x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    03 Iul 2007   •   00:00
SUA - Peşti scoşi de pe piaţă
Food and Drug Administration (FDA) a retras de pe piaţa americană cinci specii de peşte şi fructe de mare provenite din China, din cauza riscului contaminării populaţiei. Primul set de analize efectuat arată că produsele erau tratate cu antibiotice şi cu aditivi alimentari interzişi. Unul dintre aceştia este colorantul violet Gentiana, care este cancerigen.


DESCOPERIRE - Pastila care poate face minuni
Cercetătorii italieni au reuşit să dezvolte o pilulă care, după ce ajunge in stomac, işi măreşte volumul de 1.000 de ori in combinaţie cu apa, dănd senzaţia de saţietate. Acesta ar putea deveni un tratament eficient impotriva obezităţii, boală care afectează un număr din ce in ce mai mare de oameni in lume. Tratamentul conţine o substanţă absorbantă, care in combinaţie cu apa işi măreşte volumul, astfel incăt pacienţii au senzaţia că tocmai au servit o masă copioasă. Pastila a fost testată luna trecută de 20 de subiecţi, iar rezultatele studiilor ulterioare vor fi publicate abia in octombrie.


CONSUMATORI - Plăngerile turiştilor
Turiştii aflaţi pe litoral adresează zilnic plăngeri la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, majoritatea reclamănd serviciile din restaurante, ei fiind nemulţumiţi mai ales de porţiile mici din meniu. "La un local din Mamaia a fost condiţionată servirea clienţilor, care nu au putut comanda doar suc fără măncare. La Eforie sau Costineşti, turiştii au primit măncare la o unitate de două stele, deşi plătiseră bonuri de masă pentru unităţi de trei stele, iar de la turiştii cazaţi intr-o vilă am primit o reclamaţie că lenjeria şi prosoapele nu sunt schimbate. Majoritatea sesizărilor vizează insă lipsa la gramaj a porţiilor", a declarat inspectorul OJPC Rodica Mocanu.


STATISTICI - Hrană mai sigură
Comisia Europeană a anunţat că in 2006 au fost cu 5% mai puţine plăngeri legate de siguranţa alimentară faţă de 2005. Această scădere se explică prin faptul că au fost luate măsuri mult mai drastice privitoare la igienă la nivelul intregii Uniuni Europene. Cele mai multe alerte au fost legate de produsele din peşte, urmate de cele din sectorul industriei cărnii şi a morăritului şi panificaţiei, 62% dintre aceste produse provenind de la producători din UE.

×
Subiecte în articol: bun de consum