x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 1 august 2007

Info Bun de consum 1 august 2007

de Nicoleta Catana    |    01 Aug 2007   •   00:00

Aditivul alimentar industrial E 412, denumit şi răşină, produs şi exportat in special in Franţa de societatea elveţiană Unipektin, a fost contaminat cu pentachlorophenol (dioxină) şi va fi retras de pe piaţă.

PERICULOS. Aditivul alimentar industrial E 412, denumit şi răşină, produs şi exportat in special in Franţa de societatea elveţiană Unipektin, a fost contaminat cu pentachlorophenol (dioxină) şi va fi retras de pe piaţă, a anunţat Oficiul Federal Elveţian al Sănătăţii Publice (OFSP). Un reprezentant al acestuia a declarat că riscurile pentru sănătatea consumatorilor sunt excluse şi că E 412 este utilizat decăt in formă diluată in produsele alimentare finite. Aditivul a fost exportat in mai multe ţări. Furnizorul materiei prime contaminate este societatea indiană Glycols Limited. E 412 este derivat din seminţe de Cyamoposis tetragonolobus şi poate reduce nivelul de colesterol. Pentachlorophenol este utilizat, in special in producţia de erbicide şi insecticide.

CONTROL. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi inspectoratele teritoriale de muncă vor demara controale severe pe componenta fiscală şi pe cea de angajare in cazul tuturor producătorilor de păine in vederea combaterii "evaziuni fiscale" care se inregistrează in acest sector, a anunţat primul-ministru, cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la o fabrică de păine din Sectorul 3 al Capitalei. Şeful Executivului a afirmat că statisticile indică in Romănia un consum anual pe cap de locuitor de aproximativ 24 de kilograme, dar datele reale par să fie de aproape cinci ori mai mari, in jur de 115-120.

×
Subiecte în articol: bun de consum