x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info bun de consum 18 iulie 2007

Info bun de consum 18 iulie 2007

de Nicoleta Catana    |    18 Iul 2007   •   00:00

Producătorii romăni din industria cărnii nu folosesc aditivul E128, considerat de experţii UE nesigur pentru consumul uman, se arată intr-un comunicat al Asociaţiei Romăne a Cărnii (ARC)

NOCIV. Producătorii romăni din industria cărnii nu folosesc aditivul E128, considerat de experţii UE nesigur pentru consumul uman, se arată intr-un comunicat al Asociaţiei Romăne a Cărnii (ARC). European Food Safety Authority (EFSA) a anunţat că aditivul nu mai este considerat sigur pentru consumul uman, intrucăt poate provoca apariţia unor tumori canceroase. Instituţia este in curs de revizuire a aditivilor permişi, insă in prezent aditivul este autorizat in Uniunea Europeană şi implicit in Romănia. E128, cunoscut şi sub numele de "Roşu 2G", este un colorant utilizat in prepararea produselor de cofetărie şi a mezelurilor.

NEREGULI. Analizele efectuate de specialiştii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Gorj au evidenţiat faptul că probele de apă recoltate din 40 de făntăni sunt necorespunzătoare chimic şi bacteriologic. Conform unui comunicat al ASP la 12 făntăni de pe teritoriul judeţului Gorj au fost depistaţi azotaţi şi au fost inaintate adrese pentru conformare la normele sanitare administraţiilor publice locale din Schela, Turcineşti, Bumbeşti Jiu, Motru şi altele. Medicii de familie din zonele cu rezultate necorespunzătoare ale probelor de apă au fost informaţi in vederea supravegherii populaţiei care se alimentează de la acele făntăni.

×
Subiecte în articol: bun de consum