x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet LEACURI din miere de albine. AFLĂ ce boli trateaza

LEACURI din miere de albine. AFLĂ ce boli trateaza

de IncomeMagazine    |    05 Noi 2013   •   07:06
LEACURI din miere de albine. AFLĂ ce boli trateaza

Cunoscută în lumea antică pentru proprietăţile sale miraculoase, mierea era folosită atât ca medicament, cât si în ritualuri si ceremonii.

Citeste si Zece alimente care alunga oboseala

Mierea are în compoziţia sa numeroase principii active binefăcătoare pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului. Graţie acestor calităţi, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plăgilor infectate.

Citeste si Cele mai comune otrăvuri pe care le foloseşti zilnic în bucătăria ta

Mierea de albine este valoroasă prin vitaminele provenite din polenul si nectarul plantelor, însă conţinutul său în aceste substanţe variază în funcţie de plantele din care a fost făcută mierea. Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.

Citeste si Vitamina care ucide cancerul: Descoperire ascunsa de companiile farmaceutice

Remedii împotriva tusei

Prin proprietăţile sale dezinfectante, tonice si revigorante, mierea constituie un aliat de nădejde în sezonul rece.
Ca remediu împotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar si cea de salcâm. Atât pentru potenţarea acţiunii terapeutice, împotriva răcelii, gripei si a simptomelor acestora, cât si pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosită la îndulcirea ceaiurilor.

Citeste si 7 alimente care te ajută să slăbeşti

• Ceai pentru tuse - flori de tei + flori de nalbă + fenicul + isop + cimbru de cultură + trei-fraţi-pătaţi. Principiile active din cimbrisor si din trei-fraţi-pătaţi calmează tusea. Isopul acţionează ca antiseptic pulmonar. Florile de tei si de nalbă au acţiune emolientă. Uleiul volatil din fenicul are acţiune antispastică, sedativă, carminativă, expectorantă.

Citeste AICI si despre alte remedii naturale din miere

×
Subiecte în articol: miere