x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Mai multă vitamina D3

Mai multă vitamina D3

de Nicoleta Catana    |    12 Dec 2007   •   00:00

Pentru a-şi asigura un nivel acceptabil de vitamina D3 femeile din Africa şi America care sunt la menopauză Â au nevoie de 2.000 unităţi internaţionale(IU)

Pentru a-şi asigura un nivel acceptabil de vitamina D3 femeile din Africa şi America care sunt la menopauză  au nevoie de 2.000 unităţi internaţionale(IU), care este nivelul  consumului maxim acceptat in Europe şi Statele Unite ale Americii. Datele sunt preluate dintr-un studiu apărut in "American Journal of Clinical Nutrition"

Vitamina D este produsă de piele prin expunere la radiaţiile ultraviolete, dar  organismul işi poate lua cantităţi mici şi din dietă. Insă, o pigmentare prea puternică a pielii reduce efectul radiaţiilor ultraviolete, ceea ce inseamnă o piele de culoare negricioasă, adică cu deficienţe de vitamina D. O astfel de lipsă duce la o serie de probleme de sănătate ca rahitismul, deformarea dinţilor, convulsie, slăbirea organismului, incetinirea creşterii. De asemenea, cei care nu consumă suficientă Vitamina D se pot imbolnăvi de cancer, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză.



×
Subiecte în articol: bun de consum