x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Mortul-viu de la Vaslui, consultat de medici și-apoi dus la groapă

Mortul-viu de la Vaslui, consultat de medici și-apoi dus la groapă

13 Mai 2017   •   16:15
Mortul-viu de la Vaslui, consultat de medici și-apoi dus la groapă

Mortul-viu a cam pus pe jar satul vasluian Vovriești, comuna Băcești. Și cum să nu ți se ridice părul pe corp și să te ia cu frig pe șira spinării, când, la priveghi, vezi că mortul... mișcă. Iar dacă te mai afli și-n județul Vaslui, care e polul întâmplărilor ciudate din România - ceva cam cum sunt cercetătorii britanici pentru lumea științei -, atunci chiar că nu-i de glumit!

Dar să luăm povestea de la un capăt al ei, așa cum e relatată și de Vremea Nouă. În satul vasluian cu pricina, la priveghi, una dintre fiicele decedatului vede cum tatăl ei mișcă un deget. Strigă, de spaimă, dar și cu o umbră de speranță. Cei din jur se agită, o femeie iese și-aduce o oglindă care, minune mare, apropiată de gura celui mort, presupus a fi viu, se... aburește.

Oboseala cronică – de ce ești afectat fizic și mental?
Cine și-ar fi imaginat! Cu ce poți înlocui cafeaua de dimineață? 

O explicație exista: diferența de temperatură făcuse oglinda să se aburească, însă în emoția generală, nimeni nu mai gândește limpede. Mortul-viu i-a pus pe toți pe jar. Fiica celui de pe catafalc sună la ambulanță, cu speranța că o minune se întâmplă.

Mortul-viu și electrocardiograma lui

.................................................................. ..........

Citește continuarea AICI

×