x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O inimă de 6 săptămâni trebuie salvată!

O inimă de 6 săptămâni trebuie salvată!

de Carmen Preotesoiu    |    14 Feb 2013   •   20:15
O inimă de 6 săptămâni trebuie salvată!
Copilul are urgent nevoie  de operaţie în Germania
Matei este un luptător. S-a născut cu o malformaţie la inimă, despre care medicii credeau că o să îl doboare. Două zile a fost purtat de la un spital la altul, pentru că nu se găsea nici un loc liber. Doctorii de la CFR 2, spitalul unde Ramona Albotică a născut, i-au spus femeii că cel mic are o problemă. Nimic mai mult. Au lăsat să curgă în sufletul proaspetei mame toată disperarea şi tristeţea de pe pământ. Băiatul era vineţiu şi nu respira bine. Diagnosticul a venit de la specialiştii de la Spitalul Marie-Curie, care le-au dat părinţilor vestea cruntă: copilul lor are o malformaţie la inimă, care îi afectează fluxul sanguin, cât şi funcţionarea celorlalte organe, în special plămânii. De când s-a născut, Matei este la Terapie Intensivă. Intubat, conectat la tot felul de fire şi de furtunaşe, prin care medicii încearcă să-i picure viaţă. ”Băieţelului nostru nu-i funcţionează o valvă. De aceea, el a avut nevoie de oxid nitric. 3 săptămâni concentraţia a fost maximă. Apoi, treptat-treptat ea a fost scăzută până s-a ajuns la 0. Iar acest lucru a fost o adevărată minune. Medicii au luptat foarte mult ca băiatul nostru să fie stabilizat şi faptul că el nu mai este dependent de acest oxid, pentru noi este un semn clar că Dumnezeu veghează şi că ne ajută prin harul şi dăruirea cu care echipa domnului doctor Cârstoveanu, şeful Terapie Intensivă de la Marie-Curie, acţionează”, povesteşte mama cu voce tremurândă.

De când s-a născut fiul ei, doar l-a privit şi s-a rugat pentru el. Vinerea trecută a fost prima oară când femeia a putut să-şi ţină copilul în braţe. Să-l alinte, să-l sărute şi să îi şoptească la ureche cât de mult îl iubeşte. În acea zi copilul a fost detubat, a deschis ochii, după lunga perioadă în care a fost sedat şi mama a putut să-i privească îndelung chipul frumos, privirea lui de un albastru tulburător. De când se luptă cu boala, Matei abia dacă a luat 200 de grame în greutate. Trupul lui firav şi slăbit trebuie acum să prindă puteri. Să se pregătească pentru intervenţia chirurgicală, singura în măsură să-i salveze viaţa. Părinţii au aflat că în Germania, un medic român înfăptuieşte miracole, operând cu succes, pe cord deschis, copii ce abia au văzut lumina zilei. ”În România nu există nici o clinică cu specialişti în acest domeniu, astfel că unica soluţie este doctorul român Eugen Sandică, director al Centrului de malformaţii cardiace congenitale-centrul inimii si de diabet Qeynhausen din Germania. Ne putem mari speranţe. Doctorul nostru ţine mereu legătura cu specialistul din străinătate, îi trimite ecografii, rezultatul tuturor analizelor”, explică mama copilului.

De două ori pe zi părinţii au voie să îl viziteze pe Matei. Tatăl n-a apucat încă să îşi ţină băiatul în braţe. Îl priveşte de pe un colţ de pat şi nu încetează să se roage pentru el. De când a aflat că fiul lui suferă de o malformaţie la inima, n-a mai avut linişte. Lupta pentru fiul său se măsoară acum şi în rapiditatea cu care pot să strângă suma de bani de care au nevoie pentru a ajunge cu bebeluşul în străinătate. Medicii romani au stabilit împreună cu cei din Germania că de-ndată ce copilul este pus pe picioare, organismul fortificat, el poate fi pregătit pentru intervenţia chirurgicală. Cei doi părinţi se luptă acum să obţină bani de operaţie prin formularul E112. Pentru a ajunge însă în Germania, Matei are nevoie de o ambulanţă aeriană, de transport special şi de un medic român care să-l însoţească. Pentru toate acestea, este nevoie de aproape 15.000 de euro. Părinţii nu dezarmează. Mai mare minune pe care Dumnezeu le-a arătat-o până acum, scoţându-le copilul din ghearele aparatelor, n-au trăit. Speranţa şi credinţa că cel mic se va face bine clocoteşte în ei asemenea bucuriei pe care au simţit-o aşteptând sosirea primului lor copil. Să le fim alături şi împreună să întregim ceea ce Dumnezeu a început!

În dar, viaţă!
Matei e pe lume doar de 6 săptămâni. N-a apucat nici măcar să îşi cunoască părinţii, să le spună “mama” şi “tata”, să facă primii paşi sau să se bucure de prima jucarie cumpărată de bunici. Din prima zi de viaţă a luptat cu moartea. Să fim buni şi să donăm pentru salvarea vieţii lui. Pentru cei care vor să îl ajute, pe numele tatălui, Albotică Ioan Marius, la BCR s-a deschis urmatorul cont în lei:RO42 RNCB0616016919720001
Pentru mai multe detalii, familia Albotică poate fi contactată la numărul de telefon: 0724.04.10.79

×
Subiecte în articol: apel umanitar