x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pentru o inimă de copil.

Pentru o inimă de copil.

de Ionela Gavriliu    |    19 Mai 2011   •   21:00
Pentru o inimă de copil.

Cum sa-i explici unui copil, care intinde manutele catre soarele de afara, ca nu are voie sa se joace in parc? Cum sa-i spui unei fetite de nici 2 ani ca inima ei e atat de fragila, incat trebuie ferita de orice raceala sau boala care ar putea-o slabi? Laura sau Alexuta, cum o alinta bunica ei, sufera de o malformatie la inima si, la 1 an si 8 luni, se lupta pentru fiecare secunda de viata. O operatie la Viena ii poate da o sansa. 10.000 de euro este suma care ii poate face inima sa bata mai departe.

Anul trecut, speranta a umplut inima mamei si bunicii Laurei. Au reusit sa obtina bani prin Casa de Asigurari de Sanatate si au mers la Viena pentru ca Laura sa fie consultata si sa se pregateasca pentru operatia salvatoare. 'Din pacate, ni s-a spus ca interventia chirurgicala nu e posibila, pentru ca Laura nu are formata artera pulmonara. Si ne-au recomandat sa mai asteptam un an. Cateterismul a fost platit de CAS si, cu ajutorul oamenilor binevoitori, am strans bani pentru spitalizare si analize. Speram ca anul acesta sa fim ajutate din nou, pentru ca e ultima sansa a Laurei', povesteste bunica, cea care o creste pe Laura cu dragoste la Valenii de Munte, Prahova. Laura are nevoie pentru operatie si tratament de 10.000 de euro, bani peste puterile financiare ale familiei.

Mama fetitei, Mihaela David, isi aminteste cu groaza cum a inceput cosmarul, cand Laura avea 8 luni si a ajuns la spital din cauza unei raceli banale. Atunci li s-a dat vestea ca fetita are sase malformatii la inima. Starea copilului a inceput sa se inrautateasca simtitor si batalia pentru fiecare gura de aer a inceput. 'Unde era Alexuta de pana acum? Unde erau zambetul si sanatatea ei? Ma uitam la ea si nu-mi venea sa cred. Trei saptamani am stat internata cu ea si am pazit-o clipa de clipa. Erau seri cand aparatul arata ca inima ei nu mai bate, daca ne-am fi luat dupa ce indicau ele, ar fi insemnat ca ea era moarta. Insa rugaciunile si puterea lui Dumnezeu i-au mai imbunatatit starea, in sensul ca din cand in cand mai putea respira si fara oxigen', povesteste femeia.

In acele clipe cumplite, cand medicii romani nu-i mai dadeau Laurei nici o sansa, oameni necunoscuti le-au intins o mana de ajutor si au putut sa ajunga la Viena pentru consult. Amanarea pentru acest an le-a lasat poarta sperantelor deschisa. 'Nu putem sta sa privim copilul cum moare. Medicii austrieci ne-au spus ca interventia i-ar fi fost fatala anul trecut, dar ca anul acesta exista mari sanse de reusita. In ultima vreme o tinem pe Laura mai mult in casa, pentru ca tuseste foarte tare si se invineteste. Sunt fericita ca n-am mai avut nevoie de aparatul de oxigen. A crescut, vrea sa se joace tot timpul, incearca sa mearga...

Insa respira din ce in ce mai greu. Sta ce sta si ne spune: «Ade paaaa! Ade paaa!». Acum ne este cel mai greu. Cum ii poti explica unui copil atat de mic ca el nu are voie afara sau ca nu are voie sa se joace? Singura ei plimbare este dintr-o camera in cealalta. Medicii ne-au spus sa o tinem in casa daca nu vrem sa mai stea prin spitale. La 5 luni a spus «mama» si «tata», e o fetita vesela. E o papusa', spune cu dragoste bunica fetitei.

AJUTOR!
Cei care vor sa o ajute pe Laura sa ajunga la inceputul lunii iulie la Viena pentru operatia salvatoare pot face donatii in conturile deschise la BCR, sucursala Eroilor nr. 19A, Brasov, pe numele bunicii Laurei, David Oana Rebeca:
Cont RON: RO 39 RNCB 031 808 265 168 0001;
Cont EURO: RO 04 RNCB 005 908 265 168 0001;
SWIFT: RNCB RO BU.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete