x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pericol pentru oase

Pericol pentru oase

de Cristina Andreea Calin    |    04 Dec 2007   •   00:00
Pericol pentru oase

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Multa grasime
Fosfaţii şi polifosfaţii impiedică depunerea calciului in oase, ducănd la osteoporoză.


CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Multa grasime
Fosfaţii şi polifosfaţii impiedică depunerea calciului in oase, ducănd la osteoporoză.


Brănza topită cu ciuperci şi plante aromatice Gordon are in compoziţie: "brănză, smăntănă, apă, unt, săruri de topire (E452 - unul dintre cei patru polifosfaţi, E 339 — unul dintre cei trei fosfaţi de sodiu), amestec de ciuperci cu plante aromatice 1,5%, grăsime/SU 50%". Profesorul Mencinicopschi ne spune că este un produs lactat din gama brănzeturilor.

Producătorul nu ne informează asupra speciilor de ciuperci şi plante aromatice folosite. Fosfaţii şi polifosfaţii creează un exces de fosfor in organism, care impiedică asimilarea calciului in oase, putănd induce osteoporoză şi/sau depuneri anormale de calciu (osteofite). Aceşti compuşi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brănzeturi, dănd senzaţia de produs cremos. Totodată, sărurile de topire sechestrează ionii de calciu. De asemenea, produsul conţine o cantitate mare de grăsimi animale saturate, periculoase pentru sănătate atunci cănd sunt consumate in cantitate mare.


CONCLUZII. In urma analizei rezultă că produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, adolescenţilor, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice şi renale, de cancer, de boli neurodegenerative, celor cu densitate osoasă scăzută şi osteoporoză.

×
Subiecte în articol: bun de consum