x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Persoanele religioase sunt mai fericite decât cele care nu practică activ o religie (studiu)

Persoanele religioase sunt mai fericite decât cele care nu practică activ o religie (studiu)

06 Feb 2019   •   15:28
Persoanele religioase sunt mai fericite decât cele care nu practică activ o religie (studiu)

Persoanele care practică activ o religie sunt mai fericite decât restul, potrivit unui nou studiu. Centrul de Cercetare Pew a analizat datele colectate din 24 de țări pentru a compara stilul de viață al persoanelor religioase cu cel al persoanelor care nu practică nicio religie, notează Daily Mail.

În urma studiului, cercetătorii au descoperit că persoanele care au o viață religioasă activă sunt mai fericite, chiar dacă nu sunt neapărat mai sănătoase când vine vorba de sport sau obezitate. În timp ce legătura dintre religie și sănătate nu este atât de clară, descoperirile privind fericirea sunt impresionante, potrivit cercetătorilor.

Studiul a împărțit persoanele în trei categorii: participanți activi, participanți inactivi (aparțin unei religii, dar nu participă frecvent la slujbe) și persoanele care nu sunt afiliate unei religii.

36% dintre adulții din SUA activi religios se descriu ca fiind „foarte fericiți”, comparativ cu 25% dintre cei inactivi sau neafiliați. Într-un alt exemplu, 45% dintre australienii activi religioși se descriu ca fiind „foarte fericiți”, comparativ cu 32% în cazul celor inactivi și 33% în cazul celor neafiliați.

Potrivit cercetătorilor, sentimentul de conexiune cu Dumnezeu poate ajuta unele persoane să se simtă mai recunoscătoare pentru ce au.

×
Subiecte în articol: religie persoane religioase fericire