x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Plîngerile nefondate, eliminate

Plîngerile nefondate, eliminate

de Nicoleta Catana    |    29 Aug 2008   •   00:00

Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) a respins ca fiind nefondate ultimele reclamaţii făcute de consumatorii europeni, motivînd că nu au făcute suficiente studii care să demonstreze ceea ce consumatorii susţineau ca fiind nociv.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) a respins ca fiind nefondate ultimele reclamaţii făcute de consumatorii europeni, motivînd că nu au făcute suficiente studii care să demonstreze ceea ce consumatorii susţineau ca fiind nociv. Decizia vine la numai o săptămînă după ce EFSA a anunţat că va lua în seamă numai plîngerile care au la bază cercetări ştiinţifice. Tot atunci, EFSA a facut publică invitaţia consumatorilor şi a producătorilor de a veni cu sugestii şi critici în ceea ce priveşte obiectul reclamaţiilor, pentru a se lua o decizie definitivă asupra numărului de reclamaţii pe care îl are de soluţionat pînă în anul 2012.

Vestea a căzut ca un fulger pe umerii consumatorilor, care nu se aşteptau ca deciziile să fie atît de drastice. În cele mai multe cazuri, reclamaţiile sînt făcute fără ca cei ce le depun să aibă noţiuni legate de ultimele studii în domeniu, astfel încît forurile europene abilitate au de soluţionat mii de dosare, de cele mai multe ori nefondate, pe care ulterior trebuie să le redirecţioneze către instituţiile din ţara de provenienţă a consumatorilor pentru a fi rezolvate acolo. Nici companiile nu au salutat decizia, motivînd că astfel vînzările lor vor scădea din cauza faptului că astfel consumatorii îşi vor pierde încrederea în producători şi vor depune contestaţii.

×
Subiecte în articol: bun de consum