x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Poşta Redacţiei :Mulţumiri cititorilor

Poşta Redacţiei :Mulţumiri cititorilor

de Daniela Dumitriu    |    23 Apr 2008   •   00:00

Referitor la chistul hemoroidal pe care l-aţi avut, el semnifică furie pentru ceva din trecut, teamă, uneori poate fi legat de faptul că cineva nu vă dădea pace sau o teamă de termene de predare (la serviciu etc.)...

Cold Blue. Vă mulţumesc pentru aprecierile pozitive.

 

Un sensibil. Mă bucur că şi dvs. aţi perceput responsabilitatea pe care o avem cu toţii pentru a re­e­chi­libra familia şi societatea moder­nă. Este un semnal pozitiv pentru mine că şi bărbaţii sînt receptivi.

 

Teresa H. Dragă Teresa, îmi face plăcere că poţi discuta cu mine. Tehnica EFT despre care făceam re­fe­rire într-unul dintre articolele mele este într-adevăr o combinaţie între presopunctură (cu degetele), care se combină cu rostirea unor fraze ce au impact puternic asupra sub­con­şti­en­tului; pentru aceasta trebuie gă­si­te mai întîi tiparele după care el func­ţionează, adică un fel de analiză a emoţiilor, traumelor, suferinţelor etc., după care, odată iden­tificată ca­uza interioară, ea este îndepărtată prin cel puţin o şedinţă EFT. Odată îndepărtată emoţia negativă care a generat afecţiunea, organul afectat se autoreglează. De regulă, medicina modernă sau alte terapii se axea­ză pe analizarea efectelor (în cazul tău – piatra la rinichi), şi nu pe ca­u­ză, fiindcă e dificil: întotdeauna aceas­ta este emo­ţi­o­nală şi incon­şti­en­tă. La tine, piatra la rinichi semni­fi­că multă mînie acumulată şi nerezolvată în conflictul cu o altă persoa­nă; dacă rinichiul afectat e stîngul, conflictul e cu o femeie sau cu tine însăţi, dacă e dreptul, e vorba des­pre un bărbat. Tu ai eliminat piatra prin această terapie, dar gîndurile tale ne­gative tot aşa rămîn, ne­schim­ba­te, şi vei face probabil altă piatră, pî­nă cînd te vei modifica din interior şi vei avea altă reacţie, pozi­tivă, adică de ac­cep­t­are necon­di­ţionată şi ier­ta­re. Nu am înţeles exact din mesajul tău care e dorinţa ta, dar, dacă ai nevoie de ajutor în presopunctură, e bine să ştii că EFT e cu totul altceva; e mai apropiată de o terapie psiho­e­mo­ţi­o­na­lă.

 

Johnny. Salut! Sînt încîntată că aţi ales această rubrică a ziarului pentru a căuta prieteni şi mă bucur pentru dvs. că aţi reuşit să vă însănătoşiţi. Referitor la chistul hemoroidal pe care l-aţi avut, el semnifică furie pentru ceva din trecut, teamă, uneori poate fi legat de faptul că cineva nu vă dădea pace sau o teamă de termene de predare (la serviciu etc.). Chiar dacă aţi rezolvat problema, pentru că aţi adus-o în discuţie, merită să vă întrebaţi ce anume s-a întîmplat în viaţa dvs. în 1975 sau înainte de aţi ajuns să vă îmbolnăviţi. Poate aceste indicii emoţionale ale  bolii vă ajută să revedeţi care ar fi fost cauza. Vă doresc sănătate şi împliniri sufleteşti cît mai frumoase; vîrsta nu are legătură cu sentimentul de fericire dinăuntrul nostru.

 

INVITAŢIE LA DIALOG. Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acre­ditat de Feng Shui Society UK  (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista inter­na­ţio­nală a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.

Eşti invitat să comentezi temele abordate în această pagină, să ne împărtăşeşti experienţele tale şi să propui subiecte pe care nu ai unde şi cu cine să le discuţi, dar care sînt importante pentru tine.

Aceasta este o pagină pentru sufletul tău – pagina celor aflaţi în căutarea bucuriei interioare.

 

dumitriudaniela@gmail.com

×
Subiecte în articol: suflet