x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet POŞTA REDACŢIEI/Papa Paul şi iertare

POŞTA REDACŢIEI/Papa Paul şi iertare

de Daniela Dumitriu    |    19 Noi 2008   •   00:00

Stimată doamnă, v-aş ruga să-mi spuneţi cum  poţi (fără a fi ipocrit) să-l îmbrăţişezi pe cel ce ţi-a ucis copilul, poate violat nevasta şi exemplele pot continua... Potrivit teoriei dvs.  de cuantificare a sufletului, rezultă că eu sunt cauza nenorocirilor! (eu mi-am ucis copilul...)  N-am scris cu răutate, dar nu pricep!



Eşti invitat să comentezi subiectele abordate în această pagină şi să propui noi teme de discuţie
Foto: iStock

Când este vorba de moartea cuiva nici eu nu pot urma o logică a faptelor care s-au desfăşurat, dar ştiu întotdeauna înăuntrul meu şi am căpătat această senzaţie de încredere, că legile universului sunt cu totul altele decât cele pe care le cunoaştem noi, fiind convinsă că există o explicaţie perfectă. responsabilitate
Sunt multe cărţi scrise pe aceste teme pe care le puteţi citi şi unele dintre ele au chiar o bază ştiinţifică, dar uneori, aşa cum percepeţi şi dvs. mintea umană nu este pregătită încă să accepte fenomenele "stranii" pentru ea, fie ele chiar şi dovedite, din teama de necunoscut. Ceea ce nouă ne pare ca fiind evident negativ ar putea însemna cu totul altceva, chiar pozitiv, la scară universală. Ceea ce vreau să spun este printre altele nu că noi suntem cauza nenorocirilor, aşa cum deseori înţeleg oamenii, ci că suntem responsabili pentru destinul nostru. E o diferenţă enormă. O frază are conotaţie negativă, cealaltă pozitivă, cel puţin din punctul meu de vedere.


Iar dacă vestea

că noi dispunem de forţa energetică care ne ajută să ne formăm viitorul poate părea o "nenorocire", aceasta depinde de percepţia fiecăruia. Eu consider acest lucru ca fiind cel mai minunat dar divin şi încerc să mă aliniez pe cât pot, conştient şi lucrând cu mine însămi, la nivelul forţei mele interioare, pe care o consider nepreţuită. Referitor la problemele ridicate de dvs., cred cu tărie în ipoteza pe care am mai afirmat-o cu alte ocazii: tot ceea ce emitem – atragem, fie că este vorba de vibraţia bucuriei sau aceea a morţii; cu toţii alegem inconştient, de pildă, când şi cum să părăsim această viaţă. Sufletul şi subconştientul selectează pentru noi experienţele pe care să le parcurgem şi totul se aliniază perfect pe vibraţia corespunzătoare cu a persoanelor care ne ajută să facem acest lucru, fie că e vorba de un accident sau de o crimă. Întrebările ni le punem conştient, visăm conştient despre ce am vrea să devenim, dar subconştientul este cel care ne dirijează cârma vieţii, iar căile lui sunt încă foarte puţin înţelese şi, de aceea uneori motivaţia morţii are un înţeles cu totul diferit de cel acordat de noi.

ÎNŢELEPCIUNE
O persoană, fie ea şi copil, poate hotărî astfel inconştient că misiunea sa în această viaţă s-a încheiat, din motive care nouă ne pot rămâne necunoscute, deşi uneori putem primi explicaţia lor prin mesaje diverse. Credinţa mea este în acest moment că Universul funcţionează întotdeauna fără greş când este vorba de magnetism. Din această perspectivă, criminalul care omoară copilul (în exemplul dat de dvs.), constituie elementul atras în această situaţie de cel ce alege să moară. Nu îl poţi îmbrăţişa pe cel care ţi-a omorât copilul, decât poate dacă ai o anumită înţelepciune spirituală, aşa cum avea Papa Paul al II-lea, care l-a îmbrăţişat pe cel ce voia să îl ucidă şi care l-a şi rănit atât de grav încât a suferit fizic pentru tot restul vieţii. Şi înţeleg că este greu de priceput acest aspect. Dar antrenând mintea să înţeleagă "imposibilul" poţi accepta, că legile divine sunt altceva decât ceea ce par şi că acel om nu este un vinovat real, pentru că a fost atras în acest carusel magnetic iniţiat chiar de noi. În plus, iubirea este singurul combustibil viabil în acest univers, căci nimic nu funcţionează în afara ei, iar Papa Paul ştia acest lucru când l-a iertat pe atacator. Referitor la copii, moartea lor este într-adevăr o dramă pentru părinţi, dar văzut din perspectiva spirituală chiar şi sufletele lor aleg uneori (la un nivel subtil şi inconştient desigur) să încheie această viaţă din scopuri înalte sau alteori, fiindcă blocajele neconştientizate ale părinţilor lor contribuie la aceasta şi atunci responsabilitatea  le revine şi lor. De asemeni, tot din punct de vedere spiritual, moartea fizică reprezintă eliminarea ego-ului (blocajelor) şi reîntregirea cu Dumnezeu, deci constituie cel mai perfect proces al unirii cu divinitatea.

INCONŞTIENTUL
Un spirit evoluat, de pildă, îşi poate dori inconştient în această viaţă să devină una cu Dumnezeu cât mai devreme. La fel exemplul violului pe care l-aţi dat conţine şi el principiile magnetismului. Chiar şi numai gândul obsesiv de teamă că ţi se poate întâmpla aşa ceva poate genera această situaţie şi atrage un violator. Violator, care altfel ar fi pe o altă vibraţie, nu pe a celui care emite acest gând continuu, atrăgându-l. Cauzele atracţiei pot fi aşadar numeroase, dar în esenţă, explicând lucrurile magnetic, ne întrebăm cum îl putem condamna pe cel pe care l-am atras? Sigur, apare furia, durerea, toate sentimentele îndreptate iniţial către el, dar putem alege să ştim că nimic nu a fost întâmplător şi că totul a fost o reflecţie perfectă a interiorului celor implicaţi. Am mai putea vorbi
atunci despre vinovaţi?
Aşadar, credinţa noastră că ştim cum anume se desfăşoară procesele vieţii (sau morţii) poate fi doar o iluzie a minţii umane, minte  alimentată de frică şi de principii ce în planul energetic şi spiritual ar putea să nu aibă nici o relevanţă. Suntem în primul rând energie şi abia apoi corp. Suntem spirit, mai înainte de a fi materie. Iar acesta este planul real în care se întâmplă totul. Nu cel pe care îl cunoaştem noi şi îl percepem prin ego.


"Iertarea înseamnă a alege să iubeşti. Este capacitatea de a-ţi dărui ţie însuţi iubire necondiţionată"

Mahatma Gandhi


Vibraţii

În Univers totul este energie!
Ţi s-a întâmplat vreodată să fii nervos şi, lucrând la un computer, el să se defecteze dintr-o dată? Sau să nu îţi pornească maşina din senin? Este doar energia pe care tu o emiţi în raport cu obiectul aşa-zis "neînsufleţit".
Dar momente de telepatie ai avut? Acele clipe în care te gândeai la cineva şi persoana respectivă te-a sunat ca prin minune imediat? Toate acestea sunt de fapt modalităţi de transmitere a energiei, aspect ce se petrece continuu între toate punctele de atracţie din univers, fie că este vorba de oameni, animale, plante sau obiecte. Practic, indiferent că suntem conştienţi sau nu de transmiterea ei, energia circulă, atrasă de polii cu care rezonează.

ATRACŢIE
Fără să ştim, suntem mereu influenţaţi de puterea energiei ce parcurge traseele înăuntrul şi în afara noastră. Astfel, cum spunem noi, dacă emitem o vibraţie pozitivă, atragem acelaşi tip de informaţii, situaţii, persoane, în viaţa noastră şi invers, dacă emitem energie negativă, atragem în majoritate necazuri, boli etc. Dar dacă privim din perspectiva spirituală, ceea ce pare "negativ" pentru conştiinţa noastră (accidente, necazuri, boli etc.) poate avea relevanţa "binelui" şi a perfecţiunii în lumea energetică, adică ne reflectă aidoma, căci suntem pe vibraţia pe care am ales-o fie şi inconştient.

IUBIRE
Universul are ca motor energia divină, Iubirea, numită şi energie "pozitivă", iar tot ceea ce există în afara ei reprezintă forme ale negativităţii create de mintea umană, în lipsa Iubirii. Deşi acestea trebuie să existe în mintea noastră tocmai pentru a putea înţelege diferenţa între "bine" şi "rău" (căci nu poţi defini cu adevărat ce este Iubirea dacă nu ai experimentat cele mai negre sentimente), negativitatea (aşa cum o percepem noi) nu are însă o semnificaţie reală în funcţionalitatea energetică, fiindcă nimic nu creşte şi nu evoluează pozitiv dacă nu primeşte Iubire.

NEGATIVITATEA ESTE DE FAPT  O ILUZIE A MINŢII
În realitatea divină însă, totul se potriveşte perfect, undă pe undă, atât de perfect, încât nu există această catalogare de "pozitiv" sau "negativ".
Este foarte important aşadar să ne monitorizăm mereu gândurile şi sentimentele pentru a verifica în ce fel alegem inconştient vibraţia cu care vrem să rezonăm şi finalitatea acţiunilor noastre. Am putea descoperi astfel că una vrem, alta alegem şi că depinde de noi şi de energia pe care o transmitem, care vor fi rezultatele.
"Fizica cuantică ne demonstrează că Universul este o reţea dinamică de conxiuni energetice.", a spus Robert Mos, The Three "Only" Thing.


Invitaţie la dialog

Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK (FSSA) şi singurul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista internaţională a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.

×
Subiecte în articol: suflet