x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Preparatul extrem de gustos care face minuni pentru siluetă și sănătate

Preparatul extrem de gustos care face minuni pentru siluetă și sănătate

28 Ian 2018   •   21:50
Preparatul extrem de gustos care face minuni pentru siluetă și sănătate

Există alimente pe care le-aș putea mânca zi de zi fără să mă plictisesc vreodată. Și nu vorbesc despre fast food sau dulciuri, așa cum v-ați fi așteptat. Nu doar alimentele nocive sunt gustoase. 

Hummusul este unul dintre alimentele mele favorite. Și prefer să mi-l fac singură sau să-l mănânc la restaurante de încredere. Problema cu produsele pe care le cumperi de la supermarket este că au conservanți. Altfel n-ar rezista în galantar.

Și nici nu este greu de făcut. Indiferent de rețeta pe care o folosiți, este un aliment foarte bun pentru organism. Iată de ce.

1. Îmbunătățește digestia

E un lucru pe care-l veți observa de prima dată când veți mânca hummus. Și asta pentru că năutul este o sursă excelentă de fibre, despre care v-am mai spus că reglează tranzitul intestinal. O digestie bună înseamnă și o siluetă frumoasă.

2. Este foarte sățios

Ceea ce înseamnă că-ți va ține de foame mai mult timp deci vei mânca mai puțin. Ceea ce-l face ideal în curele de slăbire.

3. Îți dă energie

Năutul face parte din categoria carbohidraților complecși, adică eliberează energie pe care organismul o poate folosi mai mult timp. Pentru că asta e problema carbohidraților simpli: sunt surse de energie instantanee dar care se și consumă foarte repede. Carbohidrații complecși însă dau energie mai de durată și sunt baza unei alimentații sănătoase.

Citeste mai mult pe andreeasava

×
Subiecte în articol: Hummus