x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Primul GPS a fost… un Lego!

Primul GPS a fost… un Lego!

09 Iul 2020   •   15:41
Primul GPS a fost… un Lego!

E consacrat faptul că, în copilărie, fetele se joacă cu păpuși iar baieții - cu mașinuțe. Sunt multe explicații științifice legate de acest lucru și fiecare exprimă, în esență, același adevăr: băieții sunt mai activi, fetele mai visătoare.

Băieții sunt mult mai înclinați să construiască din piese Lego ori să joace jocuri pe computer, decât fetele. Se pare, spun specialiștii, Lego și jocurile video îi ajută pe băieți să gândească altfel, creându-le abilități spațiale sporite. Capacitatea diferită de orientare pe hartă, la bărbaţi şi femei, este o manifestare a unei diferenţe biologice mici la început, care creşte printr-o serie de experienţe – afirmă cercetătorii. Așa se explică inclusiv capacitatea superioară a băieților de a se orienta, mai târziu, pe hartă, de a folosi GPS-ul sau de a face față unor situații neașteptate care implică luarea unor decizii de moment.

Cum funcționează „busola” internă

Totuși, lucrurile nu sunt ciar atât de simple, cu organismul uman. Adică... nu-i suficient să insistăm pe lângă copiii noștri – fie ei băieți sau fetițe – să construiască orașe ale viitorului din piese Lego. Omul are o „busolă” internă care, dacă e să funcționeze corect, ne va ajuta întotdeauna să „simțim” Nordul. În lipsa Stelei Polare și a mușchiului de pe trunchiurile copacilor, chiar creierul nostru are instrumentele lui de detecție, situate în zona „entorinală”. Celulele din această zonă a creierului .................

Citește mai departe AICI

×