x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Puneti lenea pe fuga!

Puneti lenea pe fuga!

10 Apr 2007   •   00:00

S-au mai adunat cateva calorii dupa masa de Pasti, asa ca e timpul sa va ridicati de pe scaun si sa "serviti" o ora de alergat.
Daca vi se pare prea greu sau prea mult sa iesiti la o alergare in parc, aveti solutia perfecta: bicicleta, banda, stepper si o varietate de metode de a alerga pe loc. Slabiti armonios, va puneti la treaba musculatura picioarelor, fesierilor, va dezmortiti incheieturile si, foarte important, va antrenati inima.

Persoanele care alearga fie in aer liber, fie pe aparate sau pe loc traiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decat cele care aleg sedentarismul ca mod de viata, semnaleaza Luiza Bucur, instructor de fitness in cadrul FC National Fitness Center (www.luiza-bucur.ro).

Trucuri

Pentru a rezista timp indelungat pe banda de alergare sau pe pista, trebuie sa tineti seama de cateva trucuri: relaxati umerii, lasati bratele indoite la 90 de grade, sa se miste libere pe langa corp, si tineti in permanenta capul sus. Cand alergati, nu calcati niciodata direct pe calcaie, dar nici pe varfuri, ci incercati sa va sprijiniti pe zona de mijloc a talpii.

Sari pe loc, ducand lateral piciorul si mana de pe o parte, apoi de pe partea opusa

Din departat, alearga pe loc, ducand calcaiele la sezut

Pe bicicleta, mergeti 15-20 de minute

Alergati pe banda aproximativ 15 minute, intr-un ritm alert

×
Subiecte în articol: armonia trupului