x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Răzvan Machedon are nevoie de o operaţie costisitoare

Răzvan Machedon are nevoie de o operaţie costisitoare

de Irina Munteanu    |    12 Mai 2011   •   20:46
Răzvan Machedon are nevoie de o operaţie costisitoare

165134-suflete2.jpgAre 3 ani. S-a născut prematur la 36 de săptămâni, prin cezariană, în urma unei suferinţe fetale. A suferit încă din primele clipe ale vieţii. Diagnosticul iniţal a fost hemoragie cerebrală in­traventriculară gr. III-IV, adaptare neo­natală dificilă, encefalopatie hi­poxic-ischemică formă severă. „După şapte zile în maternitate, am fost transferaţi la secţia prematuri, unde am mai stat 10 zile, până când starea generală a fost stabilă. Ajunşi acasă, a început chinul şi lupta cea mare”, spu­ne Ana Machedon, mama lui Răz­van. După investigaţii neurologi­ce, oftalmologice, RMN, băieţelul a în­ceput terapia de recuperare.

La în­ceput kinetoterapie clasică, apoi te­rapie Vojta. „Din păcate, această tera­pie se face la noi în Timişoara numai în regim particular. În prezent, o şe­din­ţă de 30 de minute costă 35 lei, iar noi le efectuăm zilnic. Nu o spun cu părere de rău, dar vreau să înţe­le­geţi că am făcut şi facem mari sacrifi­cii ca să putem urma această terapie în fiecare zi, pe lângă tratamentele medicamentoase, plus multe altele. Suntem o familie modestă şi sincer vă spun că banii nu ne dau afară din casă”, mărturiseşte Ana Machedon.

În ciuda tuturor eforturilor, Răzvan nu vorbeşte, nu stă în fund, nu-şi controlează nici capul bine, nu prinde cu mânuţele, nu fixează cu privirea decât pentru scurt timp. De mers nici nu poate fi vorba. „De două ori pe săptămână mergem la gră­diniţă, pentru stimulare polisenzo­rială. Acolo face şi logopedie. Lui Răzvan îi plac mult dulciurile, dar e foarte grăsuţ, are 21 de kilograme, nu se poate ridica, şi de aceea încerc să-i dau mâncare sănătoasă”, spune mama copilului.

Diagnosticul final este paralizie cerebrală, tetrapareză piramidală şi extrapiramidală (tetrapareză spastică), retard psihomotor sever, encefalomalacie multichistică, microcranie, atacuri distonice. Şansa ca Răzvan să se simtă mai bine este o operaţie la o clinică din Ucraina. „O sesiune de recuperare, plus transportul ne costă în jur de 3.500 euro, iar noi nu avem cum să facem rost de o sumă aşa de mare. Din puţinul vostru vă rog să-l ajutaţi pe Răzvănel al nostru să aibă o copilărie şi o viaţă mai uşoară, să nu sufere şi să nu se chinuie aşa toată viaţa”, imploră mama băieţelului. Cine vrea să îl ajute pe Răzvan, poate dona în conturile deschise la BCR Timişoara, pe numele Ana Machedon: RO81 RNCB0314008394760001 (lei); RO54RNCB0314008394760002 (euro); Cod SWIFT RNCB ROBU (pentru donaţii din străinătate). 

×
Subiecte în articol: pagina de suflete trup,minte,suflet