x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Regimul Hollywood

Regimul Hollywood

de Steluta Indrei    |    05 Aug 2008   •   00:00

Fructe, fructe şi iar fructe... dimineaţa, prînz şi seara. Timp de o săptămînă. Acesta este principiul de bază al regimului Hollywood.



Fructe, fructe şi iar fructe... dimineaţa, prînz şi seara. Timp de o săptămînă. Acesta este principiul de bază al regimului Hollywood. De unde îi vine denumirea? Chiar din cetatea filmului american. Pentru că este practicat deseori de actriţele care sînt nevoite să slăbească rapid pentru un rol. Într-adevăr, mîncînd numai fructe o săptămînă, starurile reuşesc să dea jos cîteva kilograme bune. Fructele conţin puţine calorii, dar multe vitamine şi fibre alimentare care sporesc senzaţia de saţietate. Astfel se explică slăbirea în timp scurt. Dar cu preţul unor carenţe nutriţionale serioase. De aceea, regimul Hollywood este recomandat a fi ţinut numai cu avizul medicului şi nu mai mult de o săptămînă.  

Ananas, pepene, mere

Dieta cu fructe a fost adoptată pentru prima dată la începutul anilor ’80, cunoscînd o perioadă de glorie în anii ’90, o dată cu apariţia cărţii scrise de Mazel July. Best-seller-ul intitulat “Regimul Hollywood” descrie pe larg această dietă.

Pe durata regimului pot fi consumate orice fel de fructe după bunul plac. Important este să se lase un interval de două ore între porţiile de fructe, astfel încît să fie asimilate mai uşor. Nutriţioniştii de la Hollywood recomandă în special ananasul, merele, kiwi, grepfrutul, pepenele şi papaya, renumite pentru proprietăţile lor de a arde grăsimile. Unii sînt mai permisivi şi recomandă cîte o porţie de legume o dată la două zile. Medicii atrag însă atenţia că, după o asemenea cură intensivă de fructe, organismul trebuie obişnuit progresiv cu alimentaţia echilibrată. Astfel, în prima săptămînă vor fi reintroduse pîinea, cerealele şi legumele, iar în a doua săptămînă lactatele, ouăle, peştele şi carnea.

Avantaje şi dezavantaje

Nutriţioniştii recunosc că regimul Hollywood are puţine avantaje şi numeroase dezavantaje. Este eficient din punct de vedere estetic, pierderea în greutate fiind spectaculoasă în doar o săptămînă. Ajută la detoxifierea organismului datorită cantităţii mari de fibre alimentare din fructe. Este uşor de ţinut mai ales în sezonul de vară. Dar, din punct de vedere al sănătăţii, această dietă drastică poate fi de-a dreptul dezastruoasă. Lipsa totală de proteine, calciu, acizi graşi esenţiali predispune organismul la anemie, oboseală severă, slăbiciune musculară. De asemenea, pentru a mînca numai fructe o săptămînă trebuie să ai un stomac de fier, altfel tulburările digestive sînt inevitabile.

Dietă

Zile      dimineaţa        prînz                  seara
 I         ananas          ananas               ananas
 II    papaya, mere    ananas           mere, mango
 III     mere, kiwi       ananas             mere, kiwi
 IV       pepene          zmeură               grepfrut
 V        pepene            caise            fructe de pădure
 VI        prune           ananas                pepene
 VII      pepene           mere                 grepfrut

×