x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Regimul Tahiti

de Magda Marincovici    |    18 Aug 2009   •   00:00
Regimul Tahiti
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Tahiti: alimentaţie ancestrală formată din preparate simple, cu mult peşte şi vegetale. Dar şi aici au pus stăpânire hamburgerii, biscuiţii, băuturile carbogazoase, îngroşând hidos siluetele femeilor şi bărbaţilor.



Jessica Azyade, profesoară de dans, stabilită în insulă, este îngrozită de numărul în creştere alarmantă al supraponderalilor şi obezilor. Este motivul pentru care ea a pregătit regimul tahitian, bogat în proteine naturale, inspirat din alimentaţia tradiţională a insulei.

Este simplu de respectat, agreabil şi eficient, spune Jessica. Cum cântarul îi arată că a luat 1-2 kilograme, Jessica aplează imediat la regimul Tahiti. De asemenea, îl recomandă elevilor ei de la şcoala de dans. Jessica spune că a conceput un regim care să redea corpului silueta şi zvelteţea, fără ca acesta să fie supus unor constrângeri sau abateri de la modul natural de viaţă. Regimul Tahiti este opusul dietelor triste şi fade, cum sunt cele care promovează consumul nelimitat de carne. Dimpotrivă, regimul Tahiti presupune culoare, savoare exotică şi discretă, condimente autohtone care nu sunt picante...

Pentru meniul principal sunt necesare multe fructe, legume, peşte, foarte puţină carne şi grăsimi, iar zahăr, zero. Regimul Tahiti ne ajută să revenim la obiceiul de a mânca produse crude, neprelucrate, care n-au trecut prin nici un proces industrial, ne asigură dieteticianul Muriel Servais. De altfel, punctul forte al regimului îl reprezintă consumul de produse crude, în special peşte, ceea ce ne asigură un aport substanţial de nutrienţi valoroşi. De asemenea, regimul face risipă de ierburi aromate proaspete, de vanilie, de nucă de cocos, revenirea la greutatea la normală neînsemnând un chin.

Regimul Tahiti nu este unul de durată. În doar patru zile poţi să te anunţi la un rendez-vous şi să dai lovitura. Pentru că vei uimi cu o mină mulţumită, dar şi cu o siluetă normală. Mulţumirea ţi-o dau alimentele naturale, plăcute la gust, sănătoase, dar şi faptul că fără sacrificii ai reuşit, totuşi, să slăbeşti 2-3 kilograme.

PATRU AVANTAJE
Primul. Aport important de proteine sărăce în grăsimi, de fibre, de vitamine şi de minerale.

Al doilea. Inclusiv gurmanzii se vor ridica de la masă sătui. Pentru că au liber la nucă de cocos, la peşte marinat în ierburi aromate, la fructe zemoase...

Al treilea. Este şi un mod de revenire la obiceiurile alimentare sănătoase dacă ţinem seama că reducem grăsimile de origine animală, înlocuim zahărul cu alte ingrediente hipocalorice, că punem la loc de cinste pe masa noastră legumele şi fructele în defavoarea biscuiţilor, produselor de patiserie etc.

Al patrulea. Nici o clipă nu ai impresia că eşti obligat să respecţi regulile unui regim sever, ci mai degrabă că te afli într-o excursie pe o insulă exotică.

ALIMENTE DE BAZĂ
Peşte, carne slabă, carne de pasăre, ouă, lactate degresate sau echivalentele acestora din soia. La fiecare masă, veţi avea o singură porţie, în principal preparată din legume verzi, crude. Fructele fac desertul. Avocado, laptele şi nuca de cocos sunt folosite pentru pregătirea alimentelor prin fierbere, la cuptor, niciodată prăjite. Se va face risipă de zeamă de lămâie, usturoi, verdeţuri..., care oferă savoare sosurilor şi salatelor...

 Apa, ceaiul verde, cafeaua, infuziile de plante sunt băuturile permise, care ajută la hidratare, dar şi la eliminarea toxinelor.

DULCIURI
Fără zahăr ascuns în compoturi, iaurturi, dulciuri, răcoritoare îndulcite, ciocolată. Un secret: mai
mult zahăr, mai multă poftă de a mânca. Este ceva hormonal. Or, scopul acestui regim este de a pierde gustul pentru dulciuri şi, astfel, de a renunţa la păcătosul obicei de a ronţăi tot timpul, susţine autoarea regimului Tahiti.

LA RESTAURANT
Întrebarea este ce facem dacă luăm masa la restaurant. Jessica Azyade, autoarea regimului Tahiti, spune că va trebui să ocolim cartofii, orezul, tartinele cu somon afumat, pateul din ficat de pasăre, ouăle umplute, salatele de creveţi... În schimb, putem alege cu ochii închişi peşte cu sosuri preparate din ierburi şi legume verzi, la desert salată de fructe, sorbet. Şi, la final, o infuzie de plante.

×
Subiecte în articol: metode de slabit regimul tahiti