x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Relaxare prin mişcare

Relaxare prin mişcare

de Oana Antonescu    |    00 0000   •   00:00

Prinşi între interminabilele cumpărături de Crăciun, prepararea prăjiturilor şi pregătirea în detaliu a petrecerii de sfârşit de an, uităm că menirea acestor zile de sărbătoare este, înainte de toate, relaxarea. Poate că nu întotdeauna putem ocoli agitaţia din această perioadă, dar trebuie să ne facem timp pentru un strop de relaxare.



Zece minute. Atât trebuie să vă opriţi în loc pentru a vă încărca de energie şi bunădispoziţie. De această dată nu vă propunem un program epuizant de exerciţii, prin care să ardeţi grăsimile sau să vă tonifiaţi musculatura. Vă invităm la relaxare. Relaxare, cum altfel la această rubrică, decât prin mişcare?

Ca de obicei, specialistul nostru în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness, a alcătuit un program de exerciţii de stretching de numai zece minute, pe care îl puteţi pune în practică ori de câte ori vă simţiţi obosiţi, stresaţi şi încordaţi. Mişcările de stretching scad tensiunea musculară şi induc relaxarea. Menţineţi fiecare poziţie până când veţi simţi că musculatura s-a relaxat.




Pe genunchi, cu sprijin pe palme, executaţi mişcări lente de flexie-extensie a coloanei, inspirând şi expirând amplu.

   
Culcat pe spate, cu mâinile pe sol, duceţi picioarele peste cap.  
   
Sprijinit pe umeri, duceţi picioarele în aer (lumânare).  

   
În şezut, cu piciorul flexat în interior, spre coapsă, duceţi celălalt picior încrucişat, pe sol.  

   
Culcat pe abdomen, cu palmele la nivelul umerilor, ridicaţi lent trunchiul, menţinând bazinul pe sol. Opriţi-vă dacă simţiţi durere sau disconfort la nivelul coloanei.



×
Subiecte în articol: armonia trupului