x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Restaurantele fast food din New York, obligate prin lege să afişeze numărul de calorii al produselor

Restaurantele fast food din New York, obligate prin lege să afişeze numărul de calorii al produselor

30 Apr 2008   •   00:00

 Restaurantele fast food din New York au fost obligate să afişeze imediat numărul de calorii conţinut de felurile de mîncare pe care le servesc, a anunţat, marţi seara, Curtea de apel a districtului Manhattan, după ce, cu cîteva ore mai înainte, suspendase temporar obligaţia.



 Restaurantele fast food din New York au fost obligate să afişeze imediat numărul de calorii conţinut de felurile de mîncare pe care le servesc, a anunţat, marţi seara, Curtea de apel a districtului Manhattan, după ce, cu cîteva ore mai înainte, suspendase temporar obligaţia, informează AFP.

Marţi dimineaţa, trei judecători au audiat timp de o oră părţile aflate în conflict, Uniunea proprietarilor de restaurante din New York (NYSRA) şi Departamentul de sănătate publică din New York, al doilea dorind aplicarea imediată a acestei obligaţii municipale ce face parte din lupta împotriva obezităţii galopante.

Obligaţia vizează lanţurile de restaurante fast food care numără mai mult de 15 localuri pe plan naţional, printre care se numără MacDonald's, Domino's pizzas, Chipotle şi TGI Friday.

Unele lanţuri de acest tip, precum cafenelele Starbuck, au început deja să afişeze prin etichete numărul de calorii conţinut de felurile de mîncare servite.

Alte mărci, mai ales McDonald's şi Dunkin'Donuts, sunt mult mai reticente şi au fost reprezentate la tribunal de avocaţii NYSRA, care numără 3.000 de membri în oraşul New York şi 7.000 în statul cu acelaşi nume.

Curtea a amînat pînă pe 18 iulie data la care vor fi date amenzi pentru nerespectarea obligaţiei, care este aplicabilă imediat.

Cei trei judecători au avut păreri diferite în timpul audierii de marţi dimineaţa şi din acest motiv decizia a fost rediscutată seara.

În 2004, 21,7% din cetăţenii oraşului New York, adică peste 1,5 milioane de persoane, sufereau de obezitate, o creştere cu 70% în 10 ani, potrivit specialiştilor în domeniu.

În 2007, marile lanţuri de restaurante fast food ofereau peste o treime din numărul total de mese servit în metropola americană. În medie, o masă servită la un restaurant fast food conţine cel puţin 300 de calorii. Însă multe produse conţin şi 750 de calorii, dublul numărului maxim recomandat pe porţie de nutriţionişti.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: new york york alimentaţie sănătoasă