x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Rețetă rusească: detoxifierea ficatului cu stafide

Rețetă rusească: detoxifierea ficatului cu stafide

de Larisa Eremia    |    08 Sep 2015   •   18:26
Rețetă rusească: detoxifierea ficatului cu stafide
Sursa foto: Eraxion/Getty Images/iStockphoto

Pentru ca organismul să funcționeze la parametri optimi ficatul trebuie să fie sănătos. În condițiile actuale, stresul, poluarea și alimentele procesate fac imposibilă menținerea sănătății acestui organ atât de important.

De aceea este important să adoptăm o alimentație sănătoasă, să evităm factorii de stres și, de câteva ori pe an, să facem o cura de detoxifiere.

Deși ideea de detoxifiere vă face să vă gândiți la sucuri și ceaiuri cu gust neplăcut, rețeta rusească următoare este diferită pentru că presupune consumul de stafide, scriu specialiștii de la www.healthyfoodhouse.com. Aceste fructe uscate mici și delicioase vă vor curăța ficatul, dar trebuie să acordați atenție unor detalii, respectând indicațiile.

În primul rând, trebuie să alegeți stafide de calitate. Cele care se găsesc în supermarket nu sunt tocmai cele mai bune deorece conțin conservanți și chimicale pentru a rezista cât mai mult timp. Când cumpărați stafide, evitați-le pe care foarte deschise, galbene pentru că sunt tratate cu dioxid de sulf, dar și pe cele „strălucitoare”.
Stafidele de bună calitate nu sunt lucioase, nu au „pliuri”, nu sunt foarte moi, dar nici foarte tari. Trebuie să fie închise la culoare sau maronii (chiar și stafidele din struguri albi trebuie să aibă o nuanță de maro deschis).

O dată ce ați găsit stafide bune, netratate, fără chimicale, puteți pregăti detoxifierea:
• Înmuiați jumătate de cană de stafide în apă fierbinte pentru 15 minute și apoi spălați.
• Puneți stafidele spălate într-o cană și umpleți cana cu apă fiartă și răcită la temperatura camerei. Lăsați stafidele în apa respectivă timp de 24 de ore (de la o dimineață la alta).
• A doua zi, înainte de a servi micul dejun, beți apa în care au stat stafidele și mâncați stafidele. Așezați-vă în pat pentru o oră și jumătate sau două și puneți o compresă fierbinte (sau o sticlă cu apă fierbinte) pe partea dreaptă a stomacului.
• Repetați această procedură o dată pe săptămână timp de o lună, de două ori pe an.



 

×
Subiecte în articol: ficat stafide