x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Risc de moarte prematură pentru femeile peste 50 de ani. Află care este cauza posibilă

Risc de moarte prematură pentru femeile peste 50 de ani. Află care este cauza posibilă

17 Noi 2019   •   16:19
Risc de moarte prematură pentru femeile peste 50 de ani. Află care este cauza posibilă

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm.Măsurarea taliei este un indicator mai bun al sănătății decât indicele de masă corporală (IMC), potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Iowa. Femeile cu vârsta peste 50 de ani cu o circumferință a taliei de peste 88 cm sunt cu 31% mai predispuse să moară mai devreme, chiar și atunci când au un IMC „sănătos”.

După cercetătorii de la Universitatea din Iowa, este mai util să măsurați circumferința taliei unei femei decât să calculați indicele de masă corporală (IMC) pentru a determina nivelul de risc de moarte prematură, scrie site-ul e-sante.fr.

După ce au analizat, timp de mai mult de 20 de ani, date de la aproape 157.000 de femei ajunse la menopauză, cercetătorii au descoperit că femeile cu o circumferință a taliei mai mare de 88 cm aveau 31% mai multe șanse de a muri prematur decât cele cu o circumferință standard a taliei, chiar dacă IMC-ul lor este bun.

(.............................)

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Se recomandă ca profesioniștii din domeniul sănătății să ia în considerare greutatea persoanei și forma corpului în momentul evaluării sănătății.

Grăsime abdominală: cum să o eviți?

................

Citește mai departe

 

×