x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Riscă să rămână fără vedere

Riscă să rămână fără vedere

de Carmen Preotesoiu    |    28 Feb 2013   •   19:28

A trecut prin şapte operaţii la ochi, suferă de tetrapareză spastică, organismul i-a cedat şi a stat trei zile în comă, iar sângerările digestive descoperite recent de medici au făcut-o de nerecunoscut. Ionela Sămăreanu are 6 ani. Nu mănâncă singură. Nu vorbeşte. Nu stă în fund. Capul abia şi-l poate ţine. De când s-a născut, casă i-au fost mai mult spitalele. De peste tot. Mama a mers cu ea şi în Ucraina, două săptămâni, la terapie. Ionela a început de atunci să spună “mama”, să îşi coordoneze mişcările. Nu a trecut mult şi organismul fetiţei a fost iar bombardat de boli care îi slăbeau organismul. Pe lângă cea cu care se născuse, cutis marmorat congenital, o boală a pielii care face ca pe faţă să-i apară în permanenţă firişoare roşiatice, doctorii din Ucraina i-au descoperit şi alte afecţiuni: glaucom congenital la ambii ochi. Fata a avut nevoie urgentă de operaţie. O dată cu trecerea lunilor şi a controalelor efectuate, medicii o anunţau pe mamă că mai trebuie o intervenţie chirurgicală, şi încă una. Cu timpul s-a descoperit că Ionela mai suferea de încă două boli: limfangiomatoză retroperitoneală şi sângerări digestive.

“Din cauza acestei suferinţe, tot ce acumulase la recuperările pe care le-am făcut în ţară şi în Ucraina s-a pierdut”, povesteşte mama îndurerată. “Doctorii de aici ne-au zis că dacă tensiunea intraoculară continuă să crească, fata mea riscă să îşi piardă vederea. Avem în Germania o rudă care ar putea să ne ajute, dar analizele, transportul costă destul de mult. În Ucraina ne costă tratamentul 2.000 de euro, iar cazarea şi transportul cam 1.000 de euro. Venitul nostru este extrem de mic, nu ne putem descurca”, îşi spune oful femeia. De curând, a aflat de la medicii români că  fiica ei are nevoie urgentă de un implant de valve. Intervenţia trebuie făcută la ambii ochi, prioritar însă acum este cel stâng. Operaţia costă peste 3.000 de lei cu tot cu implant.

Cei care vor sa o ajute pe Ionela o pot face donând în conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele mamei: Sămăreanu Mihaela-Mariana.
-în lei este: RO70BTRL03001201G38617XX
-în euro: RO45BTRL03004201G38617
Pentru mai multe informaţii, mama fetei, Mihaela Sămăreanu, poate fi contactată la numărul de telefon: 0765.708.270.


×