x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet S-a descoperit că există o legătură între anorexie şi autism

S-a descoperit că există o legătură între anorexie şi autism

de Magda Cristina Ursache    |    23 Dec 2013   •   09:39
 S-a descoperit că există o legătură între anorexie şi autism

Un grup de cercetatori americani de la o universitate din California, care a studiat legatura dintre tulburarile pshice si alimentatie, a ajuns la concluzia ca exista „fire discrete” care fac legatura intre anorexia nervoasa si tulburarile din spectrul autist.

Felul in care ne hranim si ceea ce mancam actioneaza direct asupra functiilor creierului. Persoanele cu o alimentatie defectuoasa (fie ca vorbim de privarea de o anumita categorie de nutrienti, fie ca ne referim la un ritm de hrana nesanatos) pot dezvolta caracteristici ale mai multor boli psihice. Cea mai importanta legatura care s-a observat in urma studiului este aceea intre anorexia nervoasa si diferite forme de tulburare din spectrul autist (TSA).

Chiar daca persoanele anorexice nu pot fi diagnosticate automat cu TSA, ele dezvolta o serie de deficite comportamentale care sunt tipice pentru autism. De aceea, cred specialistii americani, in cazul persoanelor diagnosticate cu anorexie se pot aplica cu succes o serie de metode psihoterapeutice specifice autismului.

×
Subiecte în articol: anorexie autism