x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sa nu incercati niciodata aceste diete alimentare!

Sa nu incercati niciodata aceste diete alimentare!

05 Feb 2018   •   19:05
Sa nu incercati niciodata aceste diete alimentare!

Din dorinta de a scapa cat mai repede de kilogramele in plus, multi accepta tot felul de retete si indicatii, fara sa gandeasca la eventuale consecinte pe termen scurt sau mai lung.

 

Sa ne hranim cu aer

Este, poate, una dintre cele mai ieftine diete si presupune ca persoana care urmeaza aceste regim sa se limiteze la a consuma aer si lumina. Poate pentru unii suna tentat, dar cel putin trei persoane si-au pierdut viata urmand aceasta practica. "Nu este deloc recomandata si poate fi deosebit de periculoasa. Apar tulburari de glicemie, convulsii, hipertensiune, probleme cardio-vasculare, o slabire a sistemului imunitar, dar si o stare generala de slabiciune si, in unele situatii, coma", a explicat Veronique Coxam, specialista in nutritie umana.

Dieta cu alcool

Iata un regim care ar putea seduce, pentru ca recomanda mai putine alimente solide, dar mai multe lichide... alcoolizate. Teoretic, acest regim poate fi urmat atat de barbati, cat si de femei. In realitate insa, probleme mari apar in special la reprezentantele sexului frumos.

Potrivit unui recent studiu, peste 60% dintre studentele din Statele Unite se concentreaza pe aceasta dieta. Lasand la o parte faptul ca alcoolul pe stomacul gol este total nerecomandat, sunt posibile si foarte grave complicatii de natura fizica si psihica. "Pe termen lung se instaleaza afectiuni cronice care pot afecta inclusiv inima", spune Rhiannon Lambert, specialist in tulburari alimentare.

Regimul cu prajiturele

Nici sa nu va ganditi! Da, regimul cu prajiturele chiar exista si a fost inventat de medicul american Stanford Siege. Totusi, e greu, ba chiar imposibil de imaginat, cum ar putea cineva sa slabeasca mancand exclusiv dulciuri. Fara pic de sare. Dar cu mult unt si zahar.

O combinatie care nu face decat sa arunce in aer numarul lipidelor si glucidelor, usor de stocat dar greu de eliminat.

30 de banane pe zi

"Banana Island" este o adevarata provocare care a fost popularizata pe retelele de socializare. Conceptul este, de altfel, foarte simplu: mananci doar banane. Pana la 30 pe zi.

Adeptii acestui regim afirma ca bananele sunt fructe bogate in potasiu, fibre si magneziu si, prin urmare, pot contribui la o pierdere rapida in greutate pe termen scurt. Exista insa si riscuri, deloc de neglijat, de altfel si care, printre altele, vizeaza o deterioare a masei musculare, stari de ameteala, dureri de cap.

×
Subiecte în articol: dieta regim alimentar slabit banana aer lumina