x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Scaunul medical care-ți vindecă spatele în timp ce lucrezi la birou

Scaunul medical care-ți vindecă spatele în timp ce lucrezi la birou

28 Iul 2018   •   15:24
Scaunul medical care-ți vindecă spatele în timp ce lucrezi la birou
Sursa foto: Ion Rogozanu

Scaunul medical inventat de inginerii și medicii sibieni are menirea de ne a ajuta să suportăm statul la birou timp de multe prin destinderea coloanei vertebrale.

„Scaunul medical pe care noi l-am numit «scaun pentru destinderea coloanei vertebrale» folosește conceptul de elongație; acesta te ajută să suporți statul la birou timp de multe ore când lucrezi prin destinderea coloanei vertebrale. L-am făcut în universitate cu sprijinul unei societăți comerciale din Sibiu care ne-a ajutat la realizarea lui. Așadar, scaunul este realizat de ingineri în colaborare cu medicii; este util, foarte util, foarte multă lume are probleme cu spatele, cu coloana vertebrală”, a declarat prof. univ. dr. ing. Mihail Aurel Țîțu, reprezentant al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, director al Centrului Regional al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și al Oficiului European de Brevete de la Munchen, manager al Centrului European PatLib din Sibiu.

Scaunul este conceput de la zero, inventatorii au ‚gândit’ niște mișcări verticale ale unor suporți care se atașează sub braț, ridicând pe cel care stă pe scaun, realizând o elongație a coloanei. 

....................

Urmărește VIDEO și citește mai departe ca să afli detalii despre scaunul pentru destindera coloanei vertebrale.

×