x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Soarta Alessiei depinde de noi!

Soarta Alessiei depinde de noi!

de Carmen Preotesoiu    |    27 Oct 2011   •   21:00

Pentru Alessia Maria, mama ei este doar o voce, o mangaiere, o mi­reama de parfum. Copila care abia ce a implinit 6 luni nu vede. Asa s-a nascut. Dupa nenumarate vi­zite pe la spitalele din Buzau si Ramnicu-Sarat, mama a mers cu copila si la Bucuresti, la Spitalul Clinic de Oftalmologie, unde renumitul profesor Mihai Pop i-a confirmat diagnosticul: distrofie cor­nea­na congenitala. Singura so­lu­tie, transplantul de corneee la am­bii ochi.

"Copilul noastru este prea mic, iar doctorii de la noi ne-au zis ca aici nu se poate face inter­ven­tia chirurgicala", spune mama, Da­niela Truica. Au ajuns cu cea mica la o clinica din Italia. Au reusit cu greu sa stranga banii necesari. Doar la un singur ochi costul transplantului era de 6.000 de euro, iar Alessia are nevoie de transplant la ambii ochisori.

Investigatiile efectuate de curand la doua spitale din Italia au scos la iveala posibila existenta a unui alt diagnostic: leo­com corneal total vascularizat. "Alessia are nevoie de transplant de cornee, dar ca in Italia sansele de respingere a transplantului sunt de 80%, fetita are bulbul ocular foar­te mic si corneea vasculari­zata", ne explica mama. Cea mai buna varianta pe care parintii co­pilei ar trebui sa mearga, conform specialistilor, ar fi transplantul de cornee artificiala, care se reali­zea­za in America.

"Sansele sunt foarte mari, pentru ca se foloseste o cor­nee artificiala si nu una de la donator", spune mama si in voce i se simte o unda de speranta. Alessia Maria este asteptata la cli­nica in luna decembrie. Costu­rile interventiei ajung insa la 80.000 de dolari, exceptand drumul si cazarea. Oameni multi, stiuti si nestiuti, s-au alaturat cau­zei de suflet. S-au strans 40.000 de dolari. De cealalta jumatate tre­bu­ie sa ne ocupam noi.
Pe numele mamei, Truica Da­niela, la BCR Buzau s-au deschis urmatoarele conturi:
● in lei: RO 81RNCB0549112677290001
● in euro: RO 54RNCB0549112677290002
Pentru mai multe detalii, fami­lia Truica poate fi contactata la nu­ma­rul de telefon: 0765.881.074.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete