x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Squash - Sandvis cu multe calorii

0
Autor: Cristina Andreea Calin 29 Iul 2008 - 00:00
Squash - Sandvis cu multe calorii

CE BEM, CE MINCAM ● Inghetata are opt E-uri
Din compozitia inghetatei Squash rezulta ca aceasta are o densitate energetica mare si este dezechilibrata nutritional. Ca atare, nu este recomandata pentru multe categorii de consumatori.



CE BEM, CE MÎNCĂM ● Îngheţata are opt E-uri
Din compoziţia îngheţatei Squash rezultă că aceasta are o densitate energetică mare şi este dezechilibrată nutriţional. Ca atare, nu este recomandată pentru multe categorii de consumatori.

Îngheţata Squash (sandwich biscuiţi cacao cu îngheţată de vanilie) are în compoziţie: zahăr, lapte praf degresat rehidratat, lapte praf normalizat, zer praf, grăsimi vegetale, emulgatori: monodigliceride ale acizilor graşi E 471, stabilizatori: gumă de guar E 412, gumă de carruba E 410, caragenani E 407, aromă naturală de vanilie, colorant natural: betacaroten E 160a", iar biscuiţii cu cacao: "făină, zahăr, grăsime vegetală hidrogenată, sirop de glucoză, cacao, lapte praf degresat, emulsificator: – lecitină naturală din soia E 322, agenţi de afînare: bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500, aromă de ciocolată, sare". 100 de grame din această îngheţată ne aduc un aport energetic de 254 kcal./1.064 kj şi proteine 5,22, glucide 41, din care zaharuri 21,97, lipide 7,70, din care saturate 0,037, fibră 1,03, sodiu 0,09.  

ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că avem un "produs compozit format din îngheţată şi biscuiţi obţinute din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahăr, glucoză), dar şi glucide cu absorbţie lentă (făină), lapte praf şi zer, grăsimi hidrogenate şi aditivi alimentari. Profilul nutriţional al produsului este dezechilibrat, cu un exces de glucide (41%), care imprimă o încărcătură glicemică ridicată periculoasă pentru pancreasul endocrin. Îngheţata conţine şi aditivi alimentari ce pot afecta sistemul gastrointestinal: E 407, E 412 şi E 410. Densitatea energetică a produsului este mare, 254 kcal./100 de grame".

CONCLUZII: Produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de dislipidemie şi hipertensiune, suferinzilor de boli cerebro şi cardiovasculare, de maladii neurodegenerative, cancer. Diabeticii îl vor consuma numai cu avizul medicului curant, ţinînd cont de aportul de glucide adus de produs. Persoanele cu alergie la proteina din lapte şi intoleranţă la lactoză îl vor testa în prealabil. Îngheţata este interzisă suferinzilor de celiachie (intoleranţă la gluten).

Precizări

Rubrica se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele acestora asupra sănătăţii noastre. Cititorii îşi pot exprima opiniile la numărul de telefon 021-318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sînteţi interesaţi de caracteristicile unui produs, fie el băutură sau aliment, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi îi prezentăm compoziţia produsului alimentar şi datele nutriţionale preluate din eticheta acestuia, însă fără a-i dezvălui numele.
Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Prăjitul - o capcană şi în cazul cărnii, şi al cartofilor

Prăjitul - o capcană şi în cazul cărnii, şi al cartofilor
Îi auzi pe mulţi bucurându-se că „fac un grătar”. E un fel de culme a relaxării și ei cred că asta înseamnă sănătate. Alţii cred că au găsit soluţia slăbitului: să mănânce pâinea prăjită....

COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză

COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză
Peste 200 de cercetători spun că oamenii se infectează cu COVID-19 întrucât acesta circulă prin aer. Din acest motiv ei cer revizuirea recomandărilor transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii...

Explicațiile psihologului: Ce ne provoacă suferință în relații? 

Explicațiile psihologului: Ce ne provoacă suferință în relații? 
În prezent, expresia „relație toxică” este folosită atât de des încât aproape că orice relație are un conflict mai mare ajunge să fie etichetată astfel. În cadrul relațiilor toxice, conexiunea și...

Comisia Europeană a autorizat punerea pe piață a antiviralului Remdesivir pentru tratarea infecției cu COVID-19

Comisia Europeană a autorizat punerea pe piață a antiviralului Remdesivir pentru tratarea infecției cu COVID-19
Comisia Europeană a autorizat, astăzi, punerea pe piaţă condiționată, în spațiul comunitar, a antiviralului Remdesivir, folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, informează AFP....

Un vaccin pentru COVID-19 a fost testat pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare

Un vaccin pentru COVID-19 a fost testat pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare
Compania germană Biontech împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer au anunţat că au dezvoltat un vaccin experimental, transmite DPA. Testele realizate în SUA au rezultate...

Studiu: Imunitatea colectivă la COVID-19 este mai mare decât o arată testele de anticorpi

Studiu: Imunitatea colectivă la COVID-19 este mai mare decât o arată testele de anticorpi
Imunitatea colectivă la infecția cu COVID-19 este mai mare decât o arată testele, întrucât anticorpii din organismul persoanelor asimptomatice ori cu simptome ușoare pot duce la rezultate negative, arată un...

Oxitocina, hormonul care ne construiește relațiile

Oxitocina, hormonul care ne construiește relațiile
Până în urmă cu aproximativ 100 de ani, poeții, artiștii și filosofii erau cei care se ocupau de problemele legate de dragoste și atașamente. Mai recent însă, neurobiologia și endocrinologia, științe care...

Noi informații despre sindromul asociat cu COVID-19 la copii

Noi informații despre sindromul asociat cu COVID-19 la copii
Două studii americane aduc noi informații despre boala asociată cu COVID-19 care a afectat circa o mie de copii la nivel mondial. Se numește sindromul inflamator multisistemic la copii (MIS-C),...

Stresul cronic afectează creierul

Stresul cronic afectează creierul
Galerie Foto Stresul este considerat boala secolului 21 și adesea includem în acest concept orice fel de simptom ni se pare nelalocul său în comportamentul nostru sau în starea noastră fizică. Stresul este parte din viața...

Apendicul face parte din apărarea imunitară

Apendicul face parte din apărarea imunitară
Multă vreme s-a considerat că unele organe nu au nicio utilitate. Din categoria aceasta făceau parte amigdalele, apendicul şi, de aceea, se îndepărtau prin operaţii pe bandă rulantă. Teoria aceasta s-a...
Serviciul de email marketing furnizat de