x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

04 Dec 2008   •   00:00
Ştiri

TRICHINELOZĂ: Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a întreprins măsurile necesare pentru controlul cărnii porcilor sacrificaţi înainte de sărbătorile de iarnă, în vederea depistării operative a cazurilor de trichineloză.



Medicul Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj, a afirmat că atât laboratorul de analize, cât şi personalul instituţiei sunt la dispoziţia cetăţenilor pentru controlul cărnii, o instruire în acest scop fiind deja realizată cu medicii şi personalul veterinar. Numai la nivelul municipiului Târgu-Jiu au fost stabilite patru circumscripţii sanitar-veterinare pentru controlul cărnii, iar medicii veterinari şi personalul mediu din circumscripţiile de stat şi private din judeţ sunt în stare de mobilizare. Ca şi în anul trecut, taxele percepute pentru controlul cărnii în vederea depistării eventualelor cazuri de trichineloză sunt de 7 lei la circumscripţiile sanitar-veterinare de stat şi de 10 lei la cele private.

RECOMPENSĂ
Comisarul european bulgar pentru Protecţia Consumatorului, Meglena Kuneva, a fost ales comisarul european al anului de revista European Agenda. Nominalizările în diversele categorii au fost trimise de cititorii revistei. Acestea sunt ulterior examinate de un juriu format din reprezentanţi ai asociaţiilor europene, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai oficialilor care lucrează în domeniul integrării europene şi ai presei. De asemenea, Kuneva a fost aleasă marţi "Cetăţeanul european al anului" de cititorii European Voice.

MELAMINĂ
Autoritatea saudită pentru alimentaţie şi medicamente a anunţat ieri că a descoperit melamină, o substanţă toxică, în lapte praf fabricat în China şi distribuit în ţară de Nestle, relatează AFP. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei, autoritatea precizează că urme de melamină au fost găsite în cutii de lapte praf marca Nesvita Pro-Bones în cinci produse fabricate în 2007 şi 2008. Laptele praf contaminat a fost descoperit în urma analizării a 52 de mostre de produse lactate. Autoritatea precizează că "a descoperit cinci mostre contaminate cu melamină", făcând referire la ciocolata Apollo Chocolate Wafer Cream produsă în Malaysia.

×
Subiecte în articol: bun de consum