x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

06 Feb 2009   •   00:00

6 februarie 2009

SARE
Persoanele care mănâncă în mod obişnuit supă cu un conţinut ridicat de sare riscă să se îmbolnăvească de cancer, atrage atenţia expertul britanic Rachel Thompson de la Fundaţia Mondială pentru Cercetare a Cancerului. Aceasta atrage atenţia că supele instant, la plic, conţin foarte multă sare ascunsă şi sunt extrem de periculoase pentru orice tip de consumator. Unele sortimente conţin într-o singură porţie jumătate din limita maximă admisă de sare pentru o singură zi. Thompson le recomandă consumatorilor să evite şi consumul de cârnaţi, pizza şi şuncă pentru a evita bolile cardiovasculare.

KEBAB
Un singur kebab are un aport de 2.000 de calorii, exact de cât are nevoie o femeie într-o zi, arată medicii britanici. Aceştia atrag atenţia că acest tip de produse, deşi par inofensive sunt foarte periculoase pentru sănătate. Pe lângă numărul mare de calorii, kebabul conţine şi o cantitate mare de sare (98% din doza zilnică admisă), grăsimi saturate (148% din doza zilnică admisă). Autorii studiului arată că degeaba comandăm un kebab mic în speranţa că nu are la fel de multe calorii. Diferenţe sunt insesizabile. Inspectorii britanici au descoperit că unele firme vindeau kebab din pui sau vită care aveau în compoziţie de fapt carne de porc.

MENOPAUZĂ
Acizii graşi Omega 3 le ajută pe femei să treacă mai uşor de stresul menopauzei, arată un studiu realizat de medicii francezi. Cel mai mare beneficiu îl au asupra problemelor legate de psihic, ameliorirând stările de nervozitate, senzaţiile de căldură, depresia. De aceea, le recomandă femeilor care se află la vârsta menopauzei să consume alimente bogate în Omega 3 şi să ia suplimente alimentare conţinând aceşti acizi în loc să se folosească de antidepresive. Acizii Omega 3 nu au aproape nici un efect advers, iar cea mai bună sursă naturală este reprezentată de somon.

×
Subiecte în articol: bun de consum