x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

07 Dec 2009   •   00:00

7 decembrie 2009



CONTROALE
Inspectorii ANSVSA au verificatv 10 unităţi cu profil alimentar din localitatea Moeciu. Au fost controlate cinci restaurante, două magazine alimentare şi trei pensiuni turistice şi au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 lei, şi două avertismente. Principalele neconformităţi descoperite în urma verificărilor au fost cele privind manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor de comercializare a cărnii de pasăre, deficienţe de ambalare şi etichetare a produselor.

CIOCOLATA
Ciocolata neagră, bogată în polifenoli, poate proteja ADN-ul de stress oxidativ, prevenind bolile de inimă, arată un studiu publicat în British Journal of Nutrition. Medicii italieni care au făcut cercetarea au arătat că riscul de boli cardiovasculare scade cu 20% în cazul unui consum de 860 miligrame polifenoli. Noua descoperire este utilă şi în lupta cu obezitatea şi cu bolile asociate ei: cancer, diabet. Efectele se văd în cazul unei diete echilibrate atenţionează Angela Spadafranca, cercetător la Universitatea din Milano, conducătoarea studiului.

ACID FOLIC
Suplimentarea cantităţii de acid folic în timpul sarcinii ajută nu numai la prevenirea malformaţiilor congenitale, dar apără bebeluşul şi de boli de inimă, arată un studiu realizat în Olanda. Copiii proveniţi de la mame care au luat cel puţin 400 micrograme de acid folic în timpul sarcinii au cu 20% mai multe şanse să nu dezvolte maladii cardiovasculare, se precizează în cercetarea publicată în European Heart Journal. Lipsa de acid folic duce la malformaţii grave, de aceea în SUA şi Canada s-a luat decizia fortifierii universale a făinurilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum