x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Stretching pentru coapse

Stretching pentru coapse

de Oana Antonescu    |    11 Aug 2009   •   00:00
Stretching pentru coapse

Stretchingul este un tip de exerciţiu fizic care poate fi practicat oriunde şi oricând şi pentru care nu aveţi nevoie de condiţie fizică. Contrar opiniei generale, el nu are ca scop doar creşterea flexibilităţii.



"Stretchingul ne îmbunătăţeşte performanţele fizice, reduce riscul de accidentare a muşchilor şi articulaţiilor şi reduce tensiunea şi durerea musculară după efort", potrivit specialistului în programe de nutriţie şi fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness. Antrenamentul pe care vi-l propunem astăzi este ţintit pe zona coapselor.

Exerciţiile trebuie executate lent, cu răbdare şi fiecare poziţie trebuie menţinută câteva zeci de secunde, pentru ca fibrele musculare să se încordeze, dar nu până la instalarea durerii. Dacă mişcările sunt dureroase, nu forţaţi muşchii şi articulaţiile. Creşteţi gradat complexitatea exerciţiilor.

Stretchingul pune mare accent pe respiraţie, aşa încât nu uitaţi să inspiraţi adânc pe nas şi să expiraţi profund pe gură în timp ce efectuaţi exerciţiile.

Îi puteţi trimite specialistului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail: oana.antonescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: armonia trupului coapse stretching