x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet STUDIU/Televizorul strică dieta

STUDIU/Televizorul strică dieta

de Mihaela Ionescu    |    06 Feb 2009   •   00:00

Tinerii care privesc la televizor mai mult de cinci ore pe zi vor deveni dependenţi de fast-food la maturitate, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici.

Medicii de la Universitatea din Minnesota explică faptul că spoturile publicitare se referă în cele mai multe cazuri la restaurante fast-food şi produse junk-food de tipul chipsurilor, pufuleţilor, acadelelor etc.

De asemenea, aceştia arată faptul că, în timp ce se uită la emisiunile preferate, tinerii tind să consume alimente ca şi cele pe care le văd în reclamele de la televizor. Aceşti tineri vor avea acelaşi tip de comportament şi la maturitate, excluzând din dieta lor fructele, legumele, cerealele integrale şi lactatele. În loc de acestea, mănâncă snacksuri, alimente prăjite, produse de tip fast-food, dulciuri de cele mai multe ori cu îndulcitori chimici de sinteză, produse cu grăsimi trans, de tipul margarinei. Cercetătorii americani atrag atenţia părinţilor să limiteze timpul pe care copiii îl petrec în faţa televizorului şi să le explice importanţa unei alimentaţii bogate în fructe şi legume proaspete, pentru a avea o viaţă fără probleme de sănătate.

×
Subiecte în articol: bun de consum