x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Super-alimentul care ne ajută să slăbim

Super-alimentul care ne ajută să slăbim

30 Sep 2015   •   20:47
Super-alimentul care ne ajută să slăbim
Sursa foto: Sam-Stock/Getty Images/iStockphoto

Quinoa, pseudo-cereala cultivată în America Latină, a devenit un aliment foarte popular. Quinoa se înrudește cu spanacul și frunzele de kale și este recomandată în mod constant de medici și specialiști nu doar pentru că este foarte sănătoasă, ci și pentru că este un aliat de încredere în lupta împotriva kilogramelor.

Potrivit www.fitday.com, quinoa este bogată în proteine, minerale și vitamine, și este privită ca o alternativă la cereale.

Iată cum ne ajută această pseudo-cereală să slăbim:

1. Are un conținut ridicat de vitamine
Semințele de quinoa sunt bogate în aminoacizi esențiali și vitamine, precum magneziu și calciu. De asemenea, au un conținut ridicat de fier și vitamina B12, ambele esențiale în procesul de slăbire. Persoanele care au un deficit de vitamine din complexul B pierd mai greu kilogramele în plus, deoarece corpul nu sintetizează nutrienții la fel de eficient.

2. Oferă o senzație de sațietate fără a mânca mult
Quinoa este bogată în fibre și proteine, care vă vor face să vă simțiți plin și satisfăcut. Astfel, veți fi mai puțin predispus să mâncați excesiv sau să consumați alimente nesănătoase. Quinoa conține aproximativ șapte grame de proteine pe porție și șase grame de fibre. Quinoa este recomandată în special vegetarienilor care vor să slăbească și nu găsesc alimente bogate în proteine care să îi satisfacă. În plus, fibrele conținute reduc nivelul colesterolului de pe artere.

3. Are un indice glicemic mic
Indicele glicemic reprezintă modalitatea în care carbohidrații din respectivul afectează nivelul glucozei din sânge. Quinoa are un indice glicemic scăzut și de aceea poate fi consumată de diabetici. În plus, este important să menținem nivelul zahărului din sânge echilibrat pentru că, în caz contrar, vom avea tendința să facem alegeri nesănătoase, să consumăm dulciuri și carbohidrați rafinați.

4. Are puține calorii
Quinoa este un aliment cu puține calorii. O porție de quinoa gătită conține aproximativ 172 de kcal. Chiar dacă veți consuma două sau trei porții, puteți fi sigur că ați ingerat mai puține calorii decât dacă ați fi servit o porție de paste. Pentru un meniu de dietă, se recomandă să amestecați această pseudo-cereală cu legume, salată sau fasole verde.


Iar una din cele mai delicioase rețete cu quinoa este:

„Salata de quinoa cu fasole și avocado”
Timp de pregătire: 30 minute (prepare propriu-zisă) + 30 (la frigider)

Porții: 4

1 ceașcă de quinoa (nefiartă)
2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
2 linguri de suc de lime
1/4 linguriță sare de mare
1/4 linguriță piper negru
1 ceașcă de porumb (proaspăt sau la conservă)
1 avocado tăiat
8-10 roșii cherry tăiate jumătăți
450 grame fasole boabe roșie, fiartă

Gătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsați-o să se răcească într-un bol.
Într-un bol mic amestecați uleiul, sucul de lime, sarea și piperul.
Adăugați porumbul, avocado, roșiile și fasolea în bolul cu quinoa și amestecați bine. Adăugați dressing-ul preparat anterior. Lăsați la frigider timp de 30 de minute înainte de a servi. 

×