x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet SUSPICIUNE/Conserve retrase

SUSPICIUNE/Conserve retrase

06 Mar 2009   •   00:00

Aproape 2.400 de conserve de peşte provenind din Thailanda au fost retrase de la vânzare, în judeţul Buzău, după apariţia cazului de botulism din Argeş, care a provocat decesul unei persoane şi internarea altor şapte.



Potrivit şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău, Marijan Milea, în urma cazului de botulism din Argeş, inspectorii instituţiei au pornit în ample controale în pieţele şi magazinele din întreg judeţul şi au retras de la vânzare 2.360 de conserve de peşte. Sursa citată a adăugat că este puţin probabil ca la Buzău să fi existat pe piaţa locală conserve contaminate cu botulism din moment ce până acum nu a fost semnalat nici un caz de îmbolnăvire în rândul populaţiei judeţului.

ANSVSA a informat, miercuri, că cele şase persoane din judeţul Argeş, diagnosticate cu botulism, nu s-au îmbolnăvit din cauza consumului de peşte din conservă, rezultatul analizelor de laborator arătând că ar fi vorba despre alimente de origine animală sau vegetală conservate.

Prepararea conservelor în mod corect nu exclude posibilitatea rămânerii în conţinutul conservelor a sporilor de Clostridium botulinum, condiţiile ulterioare de păstrare făcând posibilă multiplicarea bacteriei şi producerea de toxină, a precizat sursa citată.

×
Subiecte în articol: bun de consum