x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet TENSIUNE - Supa de găină, medicament

TENSIUNE - Supa de găină, medicament

de Nicoleta Catana    |    16 Oct 2008   •   00:00

Celebra supă de găină, faimoasă pentru calităţile sale de medicament împotriva răcelii, poate împiedica şi creşterea presiunii sângelui, arată un studiu realizat de cercetătorii din Japonia.

Conform autorilor testului, pieptul de pui conţine proteine colagenice, care au efecte antihipertensive. Însă japonezii atrag atenţia asupra faptului că produsul nu are în compoziţia sa o cantitate atât de mare de proteine încât să fie considerat un me­di­ca­ment.

Prin urmare, cei care au astfel de probleme de sănătate nu trebuie să apeleze doar la acest leac pentru a li se ameliora starea. Ei recomandă consumul de gheare şi pi­cio­are provenite de la pui, care, de altfel, sunt considerate a fi inutile în Statele Unite ale Americii şi aruncate.

În orice altă parte a lumii, sunt utilizate cu succes la scăderea tensiunii. În România, acest aliment mai este cu­noscut şi sub denumirea de "penicilina bunicii". ,La el apelează majoritatea persoanelor care acuză stări gripale sau au o dispoziţie proastă.

De ase­menea, conţine proteine, care sunt foarte utile la formarea anticorpilor şi nu încarcă tubul digestiv în acest fel supa de găină poate fi consu­­mată şi de persoanele care suferă de gastri­tă sau ulcer, boli care ne pot pu­ne viaţa în pericol.

×
Subiecte în articol: bun de consum