x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Top 5 alimente pe care să nu le consumi niciodată seara

Top 5 alimente pe care să nu le consumi niciodată seara

20 Feb 2018   •   12:50
Top 5 alimente pe care să nu le consumi niciodată seara

Ultima masă din zi este și cea care are cea mai mare influență asupra siluetei pentru că urmează perioada fără activitate și de odihnă deci nu ai pe ce să consumi energia. Am mai spus că aceasta ar trebui să fie cam cu 4 ore înainte de culcare, pentru a avea timp organismul să o digere. De asemenea, am mai zis și cu alte ocazii că seara este momentul pentru proteine și vitamine. Trebuie evitate cele cu eliberare mare de energie și cele care îngreunează digestia. Asta ca notă generală. Iată și o listă cu 5 exemple:

1. Carbohidrați

Făinoase, dulciuri, amidonoase fiindcă sunt surse de energie mare, aproape instantanee și care se termină repede. Momentul pentru a consuma carbohidrați este prima parte a zilei sau înainte de o activitate fizică intensă. Altfel, organismul va folosi acea energie pentru a-și face depozite. Depozite de grăsime, desigur.

2. Fructe

Am mai spus de multe ori că regula pentru fructe este să fie mâncate ca masă separată, la distanță de 2 ore față de oricare alta și în prima parte a zilei, pentru că digestia lor este lentă. De asemenea, sunt surse de fructoză, adică zahăr.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×