x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet TOP CONŢINUT DE VITAMINE - Sucul de rodii

TOP CONŢINUT DE VITAMINE - Sucul de rodii

de Georgeta Licsandru    |    02 Oct 2008   •   00:00

La Universitatea California din Los Angeles (SUA) a fost întoc­mită lista celor mai sănă­toase zece băuturi. Cerce­tătorii au anali­zat conţinutul de vitamine şi minerale al băuturilor şi au al­că­tuit un top 10.

Pe primul loc se situează su­cul de rodii. Bogat în calciu, fosfor, magneziu, fier, acesta este re­co­man­dat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi anemi­ei.

Pe locul al doilea se află vinul roşu. O porţie zilnică de 30 ml vin ro­şu este recomandată de nutriţio­niş­ti în profilaxia bolilor de ini­­mă şi a cancerului.

Locul al trei­lea este ocupat de sucul de stru­­guri. Aces­ta este o sursă bună de vi­tamine din grupul B, care în­tăresc sistemul imu­nitar şi ate­nuează stările de stres.

În topul 10 al celor mai să­nătoase băuturi se regăsesc printre altele sucul de afine, sucul de cireşe, de portocale, de mere şi ceaiul verde. Su­cul de afine este apreciat pentru că previne diabetul, bolile gin­­givale şi afecţiu­nile oculare. Sucul de portocale este foarte bo­gat în vitamina C, fiind un re­mediu extraordinar în cazul vi­rozelor respira­to­rii şi gripei. Cea­iul verde este o sursă bună de po­tasiu, fluor, fos­for, vitaminele C, B1, B2, PP, K, fiind recomandat în cele mai diferite probleme: de la îmbătrânirea pielii şi până la afecţiunile oncologice.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă