x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Trăieşte în beznă de când s-a născut

Trăieşte în beznă de când s-a născut

de Carmen Preotesoiu    |    20 Oct 2011   •   21:00
Trăieşte în beznă de când s-a născut

Sebastian intinde mana catre mama sa. Ii atinge fata, ii aude vorba dulce si stie imediat, fara urma de indoiala, ca este cea care i-a dat viata. Nu i-a vazut niciodata chipul. Baiatul are 3 ani, dar niciodata nu a vazut cum arata un brad de Craciun sau ouale incondeiate de Pasti. S-a nascut prematur. A stat in incubator mai bine de o luna si jumatate, timp in care mama vedea cum organele interne ii cedau rand pe rand. Crizele de apnee nu-i dadeau pace, displazia pulmonara se instalase, iar hernia inghinala bila­terala i-a facut suferinta si mai grea. Zile intregi mama a stat langa patutul micutului ei, nemiscata, cu sufletul la gura si cu gandul la Dumnezeu. Rugaciuni fierbinti se ridicau catre Cer, cu credinta ca Sebastian va fi salvat. La o luna si jumatate medicii i-au anuntat pe parinti ca fiul lor duce in spate o alta povara, poate cea mai grea dintre toate: retinopatie de maturitate, boala ce determina dezlipirea retinei si, in final, orbirea

"Am nascut la Maternitatea «Can­­ta­cuzino» din Bucuresti. Tot acolo medicii au hotarat sa-l opereze imediat ce au constatat problema. Dar a avut ghinion. L-au operat doar la un singur ochisor, pentru ca s-a stricat laserul si medicii au fost nevoiti sa intervina la celalalt ochi abia a doua zi", povesteste Colgiu Liliana, mama copilului. La doua saptamani de la operatie, mama a aflat vestea trista a nereusitei interventiei chirurgicale. Disperati, parintii lui Sebastian au inceput sa parcurga drumul greu si anevoios al cautarilor. Al incercarilor. Au dat de doctori care le-au spus fara nici o retinere ca fiul lor in veci nu va putea vedea viata in culori, dar si de medici care i-au sfatuit sa revina cand baiatul se va apropia de varsta de 3 ani. Situatia lui Sebi s-a inrautatit de-a lungul timpului. Dumnezeu i-a ajutat si au reusit sa ajunga cu cel mic la o clinica privata din Italia, unde medicii au dat verdictul: la ochiul drept, copilul are o dezlipire totala de retina si ce-i mai grav si glaucom. "Din cauza asta specialistii straini ne-au spus ca trebuie neaparat operat, ochiul copilului creste in dimensiune si exista riscul sa iasa din orbita si astfel sa ramana fara ochi", repeta mama explicatia auzita de la medici. Bucuria parintilor a venit in momentul in care doctorii straini s-au aratat mai increzatori in ceea ce priveste ochiul stang. Fiind o dezlipire partiala de retina, sansa de reusita a interventiei chirurgicale menita sa-i redea ve­derea este mult mai mare.

"Operatia este urgenta, nu suporta amanare, deoarece cu trecerea timpului nervul optic se atrofiaza", spune mama, iar lacrimile ii inunda privirea.

Zi de zi, femeia il vede pe Sebastian cum o cauta fara incetare. Vorbeste mereu, din nevoia de a-i auzi vocea mamei. Rareori se joaca cu vreun prieten. Mai mult singur. S-a obisnuit sa-si creeze propriile lui jocuri. Parintii lui Sebastian se pregatesc acum pentru plecarea la clinica din America, locul unde ve­derea baiatului poate fi salvata. Din pacate insa, realizarea interventiei chirurgicale este conditionata de o suma de bani uriasa pentru singurul venit asigurat de tatal copilului: 20.000 de euro.

Sebastian este un copil vesel, vioi, care cauta cu mainile ce nu poate cu ajutorul ochilor. Sa-i fim alaturi in marea incercare a vietii lui! Sa-l ajutam sa aiba o copilarie in culori, cu chipuri vesele si luminoase langa el, cu zile insorite si nopti instelate pe care si el sa le poata vedea.

Sa inmultim speranta!
Sebastian trebuie urgent sa ajunga la Spitalul "William Beaumont" din Detroit. Pentru cei care vor sa-l sprijine, pe numele tatalui, Colgiu Nedelcu, la BRD, sucursala Colentina, s-au deschis urmatoarele conturi:
-in lei: RO70BRDE426SV33106774450
-in euro: RO63BRDE426SV47142594260
Cei care vor sa afle mai multe in­formatii pot lua legatura cu fami­lia Colgiu la numarul de telefon:
0766.71.52.64.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete