x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Un măr conține 100 de milioane de bacterii! Unele ne afectează sănătatea

Un măr conține 100 de milioane de bacterii! Unele ne afectează sănătatea

25 Iul 2019   •   08:58
Un măr conține 100 de milioane de bacterii! Unele ne afectează sănătatea

Un măr conține 100 de milioane de bacterii! Un proverb englezesc spune că un măr pe zi ține doctorul departe. La asta, se pare că Sir Winston Churchill ar fi adăugat: „atât timp cât țintim bine”, și, cu siguranță, nu la rezultatele cercetătorilor austrieci se referea. Dar uite că se… nimerește.

Cercetătorii austrieci au descoperit, în urma unui studiu științific, citat de e-sante.fr, că mărul conține aproximativ 100 de milioane de bacterii, dar că aceste colonii de germeni diferă esențial între mărul provenit din agricultura ecologică și cel din agricultura convențională.

Cercetătorii de la Institutul de Biotehnologii de Mediu de la Universitatea de Tehnologie din Graz au analizat (și măsurat) bacteriile din toate elementele fructului: stem, coajă, miez, semințe, codița fructului. Au făcut aceste analize comparativ, pentru mărul din producția bio și cel din producția tradițională. Rezultatul? La o cantitate medie de 240 grame, un măr conține 100 de milioane de bacterii! Și este greu să scapi de ei, oricât de mult ai spăla fructul! Și asta pentru că cea mare cantitate nu este în/ pe coajă, ci în semințe și miez.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Totuși, cât de mult trebuie să ne îngrijoreze această situație? Cât de „rele” sunt bacteriile (din măr) pentru sănătate?

.............

Citește mai departe AICI

×