x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Un semnal de alarmă: persoanele cu dizabilităţi

Un semnal de alarmă: persoanele cu dizabilităţi

02 Dec 2013   •   15:53
Un semnal de alarmă: persoanele cu dizabilităţi

La 3 decembrie, anual, se marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap. De mai mulţi ani, Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România a semnalat autorităţilor situaţia grea în care se află persoanele cu dizabilităţi, dar şi cei care le îngrijesc, asistenţii personali.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap, asociaţia a lansat un apel la adresa preşedintelui României, a premierului, a ministrului Muncii, a oamenilor politici în general şi a tuturor celor care pot interveni pentru a găsi de urgenţă o posibilitate pentru plata salariilor asistenţilor personali. În multe localităţi sunt întârzieri de plată de 2-3 luni, în unele cazuri chiar şi mai mult, precizează asociaţia într-un comunicat.

Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic România are nouă filiale judeţene: Argeş, Olt, Prahova, Buzău, Neamţ, Bucureşti, Giurgiu, Călăraşi, Vâlcea, în care se regăsesc 1.500 de familii cu tot atâţia copii/tineri cu handicap din naştere, se mai arată în acelaşi comunicat.

Asociaţia reaminteşte că indemnizaţiile adulţilor cu handicap (202 lei – grav, 166 lei – accentuat) şi bugetele personale complementare (91 lei – grav, 68 lei accentuat şi 33,5 lei mediu) sunt aceleaşi de cinci ani. (S.S)




×