x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Undele cerebrale și "călătoria" gândurilor noastre

Undele cerebrale și "călătoria" gândurilor noastre

04 Iul 2018   •   06:17
Undele cerebrale și "călătoria" gândurilor noastre

Creierul este un mecanism atât de complex încât oamenii de știință ar mai avea nevoie de mii de ani de acum încolo ca să-i descopere toate secretele.

Cu fiecare an ce trece, știința a pătruns tot mai mult în misterele acestuia, reușind să edifice care sunt granițele cunoașterii, cum ne putem mări în mod conștient capacitățile cognitive, cum să ne îmbunătățim sănătatea sau cum să avem acces la stări modificate de conștiință.

Creierul este alcătuit din bilioane de celule care se numesc neuroni, aceștia folosind electricitatea pentru a comunica între ei. Celulele creierului își trimit semnale una celeilalte. Combinația de milioane de neuroni care emit simultan impulsuri produce o cantitate enormă de activitate electrică în creier. Această activitate poate fi detectată cu un echipament medical (EEG) care măsoară nivelurile de electricitate în diferite zone ale scalpului.(...)

Descoperirea undelor cerebrale a avut drept consecință o altă constatare: faptul că activitatea din creier se schimbă în funcție de ceea ce simte și face persoana, descoperindu-se că undele cerebrale ale unei persoane care dormea erau mult diferite față de undele cerebrale pe care le avea atunci când era trează.

Iată cum influențează undele cerebrale starea mentală a unei persoane:

........................

Citește mai departe tot ce trebuie să știi despre UNDELE CEREBRALE

×