x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vrei să SLĂBEȘTI? Iată ce trebuie să faci înainte de culcare pentru a-ți atinge obiectivul

Vrei să SLĂBEȘTI? Iată ce trebuie să faci înainte de culcare pentru a-ți atinge obiectivul

24 Feb 2016   •   17:00
Vrei să SLĂBEȘTI? Iată ce trebuie să faci înainte de culcare pentru a-ți atinge obiectivul

Vrei să slăbești? Adoptând anumite obiceiuri înainte de culcare, vei reuși să îți atingi obiectivul mai ușor.

Când vrem să scăpăm de kilogramele în plus, alimentația este cea mai importantă, iar ceea ce mâncăm înainte de culcare joacă un rol esențial, informează mujerhoy.es. Iată ce și cum trebuie să consumi seara pentru a avea silueta mult visată:

1. Bea o ceașcă cu ceai. Ceaiul de roiboos consumat înainte de culcare te va ajuta să arzi țesutul adipos, în special de pe zona abdominală. Roiboosul conține un flavonoid numit aspalatină care reduce hormonii stresului, apetitul și celulele de grăsime.

2. Mănâncă o porție de carne de curcan. Pieptul de curcan, preparat la grătar sau la cuptor, constituie cina ideală. Este o carne bogată în triptofan, aminoacid care induce o stare de somnolență, și în același timp, săracă în calorii. După cum bine știm, un somn odihnitor este esențial pentru a slăbi.

3. Dacă nu dorești carne, alege ricotta sau brânză proaspătă de vaci.
Să nu servești cina poate fi o alegere contrapoductivă atunci când vrei să slăbești. Consumând proteine în cantitate moderată înainte de culcare, arzi mai multe calorii în timpul somnului și te odihnești mai bine.

4. Crează-ți o rutină. Făcând același lucru în fiecare seară înainte de culcare, creezi o ordine și îți pregătești creierul de odihnă. În plus, reușești să îți distragi gândurile de la activitățile de peste zi. Cu timpul, creierul va reuși să asocieze rutina respectivă cu somnul și nu vei mai avea dificultăți în a adormi.

5. Păstrează o ordine strictă a meselor
. Nu trebuie să sari peste cină, dar nici nu trebuie să o servești cu jumătate de oră înainte de culcare. Potrivit unui studiu realizat de nutriționiști, dacă petrecem 16 ore din zi fără a mânca, ne va fi mult mai ușor să slăbim. Nu putem reuși acest lucru decât dacă luam cina foarte devreme și micul dejun cât mai târziu.
 

×
Subiecte în articol: slăbire dieta cură de slăbire a slabit