x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Un nou tratament care îşi doreşte să fie mult mai eficient în lupta împotriva cancerului

Un nou tratament care îşi doreşte să fie mult mai eficient în lupta împotriva cancerului

02 Mai 2018   •   16:14
Un nou tratament care îşi doreşte să fie mult mai eficient în lupta împotriva cancerului

Oamenii de ştiinţă vor să folosească puterile neexploatate ale globulelor roşii din sânge pentru a ajuta în lupta împotriva cancerelor şi a altor boli, scrie WebMD.

Numit "super sânge", tratamentul se află în cercetări în cel puţin trei companii, care urmăresc abordări similare. Cercetătorii au colectat globule roşii de la pacienţi, le-au modificat pentru a include medicamente împotriva cancerului şi alte modicamente şi au fost injectate înapoi în pacienţi. Scopul cercetătorilor este să îmbunătăţească eficienţa medicinei, în timp ce reduc efecte dăunătoare.

În cadrul unui studiu prezentat la conferinţa Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului, care a avut loc în luna aprilie, cercetătorii au afirmat că adăugarea de L-asparginază, o enzimă care face parte din tratamentul de chimioterapie, în globulele roşii şi injectarea celulelor în 13 pacienţi cu leucemie acută limfoblastică a părut a fi o operaţiune sigură. Cu toate acestea, urmează să fie efectuate mai multe studii.

"L-asparginaza este un tratament foarte bun pentru leucemie acută limfoblastică", potrivit profesoarei asociate de hematologie de la Universitatea de Stat din Ohio, Alison Walker. Walker a prezentat descoperirile în cadrul conferinţei.

"Pentru că chimioterapia se produce în interiorul globulelor roşii, există mai puţină expunere", a spus aceasta. Acest lucru s-ar traduce prin mai puţină toxicitate.

Erytech Pharma din Lyon, Franţa, a dezvoltat tratamentul şi a fondat studiile. EryDel, o companie italiană, lucrează la tratamentul cu super sânge.EryDex lucrează la tratamentul pentru boala genetică rară ataxia telangiectasia, cunoscută şi sub numele de sindromul Louis-Bar, o tulburare rară care afectează sistemul nervos, sistemul imunitar şi alte sisteme ale corpului.  Boala începe încă din copilărie.

EryDex a introdus un medicament cu steroizi în interiorul globulelor roşii, iar apoi l-au oferit pacienţilor o dată pe lună. Peste 200 de persoane au primit tratamentul, spune CEO-ul EryDel, Luca Benatti.

Abordarea cu mai puţine toxine a super sângelui permite medicamentelor să atace tumorile mult mai direct, potrivit experţilor. De asemenea, medicamentele stau mai mult timp în corp, astfel că super sângele poate fi mult mai eficient pe termen lung.

 

×