x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Vești bune pentru iubitorii de brânză: Lactatele nedegresate nu sunt rele pentru sănătate (studiu)

Vești bune pentru iubitorii de brânză: Lactatele nedegresate nu sunt rele pentru sănătate (studiu)

03 Sep 2018   •   13:07
Vești bune pentru iubitorii de brânză: Lactatele nedegresate nu sunt rele pentru sănătate (studiu)

Brânza este bogată în grăsimi saturate, care sunt considerate periculoase pentru inimă, iar majoritatea nutriționiștilor spun că ar trebui să limităm cantitatea de astfel de grăsimi, potrivit Science Alert

Cu toate acestea, experții nutriționiști de peste tot din lume au descoperit că lactatele nu sunt atât de rele pentru inimă. Anumite tipuri de produse lactate grase, inclusiv brânza, ar putea chiar ajuta la scăderea colesterolului, deși sunt necesare studii mai solide în cadrul unor grupuri mai mari de consumatori de brânză pentru a știi cu siguranță dacă există aceste beneficii pentru sănătate. 
În ultimul studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele de vârstă mijlocie, supraponderale, care consumă cantități mari de brânză cheddar au redus colesterolul mai mult decât cei care consumă brânză slabă sau unt, sugerând că există ceva special în modul în care lucrează brânza în interiorul corpului. 
Studiul a fost finanțat, parțial, de companiile irlandeze de lactate. 
Studiul a fost condus de Emma Feeney, care studiază nutriție și metabolism la University College Dublin. Studiul lui Feeney a fost făcut pe 164 de persoane supraponderale, cu vârstă medie, și a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Rezultatele studiului arată că persoanele care au consumat brânză cheddar, în timp ce limiteau laptele pe care îl consumă zilnic, nu au câștigat în greutate. În schimb, participanților le-a scăzut nivelul de colesterol. 
Descoperirile acestui studiu sunt mână-n mână cu altul, publicat în iulie, care a fost făcut pe 2,900 de americani, pe o perioadă de două decenii. Studiul a descoperit că persoanele care consumă lactate nedegresate nu prezintă un risc mai mare de deces din orice cauză, inclusiv atacuri de cord, decât oricine altcineva. 

×