x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Video De ce ar putea crește impozitele

De ce ar putea crește impozitele

de Daniel Apostol    |    05 Noi 2018   •   08:00
De ce ar putea crește impozitele

Din ce în ce mai multe voci aduc în spațiul public ideea unei iminente recesiuni economice. Macroeconomistul Laurian Lungu, președinte al think-tank-ului Consilium Policy Advisors Group consideră că, spre deosebire de acum 10 ani, dezechilibrele economice nu mai au aceeași amploare, iar România are capacitatea reală de a diminua mult un potențial șoc economic. Invitat la “Interviurile Jurnalul. Cu Daniel Apostol”, Laurian Lungu a declarat că principalul risc pentru români este cel al majorării taxelor și impozitelor, din moment ce 80% din cheltuielile bugetare sunt destinate salariilor și asigurărilor sociale. O adâncire a deficitului bugetar și o diminuarea a veniturilor publice pot conduce la politici fiscale mai aspre. 

Totuși, Laurian Lungu consideră că prin politici economice raționale, îndreptate spre investiții pe teremen lung și spre disciplinarea cheltuielilor publice, România are capacitatea de a traversa ușor o perioadă de recul economic.
Privind către sectoarele economice, Laurian Lungu apreciază că industria producătoare de automobile este purtătoare de risc avansat, având o pondere mare în producția industrială autohtonă și fiind foarte mult dependentă de comenzile de export din Uniunea Europeană.

 

 

×